ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro ar putea fi lansate anul acesta

20.07.2020
ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro ar putea fi lansate anul acesta

Seria de smartphone-uri ZenFone a reușit de-a lungul timpului să surprindă. ASUS nu este o companie specializată pe smartphone-uri, dar telefoanele sale din ultimii ani nu doar că ofereau hardware foarte performant, dar acestea erau oferite la prețuri accesibile în comparație cu concurența. Totuși, în 2020, încă nu am primit un „ZenFone 7” care să continue tradiția ultimilor ani. Se pare însă că telefonul există și că va primi chiar și o variantă „Pro”.

Informații despre ZenFone 7 au fost descoperite în codul sursă al unui kernel de Android

Există acum o versiune de kernel de la ASUS pentru un telefon încă nelansat care circulă pe internet. Cei care au pus mâna pe aceste fișiere au început să „sape” prin codul sursă și au descoperit câteva lucruri interesante. Acestea dezvăluie existența a două modele de smartphone-uri ZenFone (marcate în cod drept ZF), care ar putea fi lansate în 2020. De ce anul acesta și nu anul viitor? Pentru că folosesc hardware-ul Qualcomm pe care îl regăsim pe majoritatea telefoanelor de top.

ZenFone 6 a fost un smartphone extrem de performant anul trecut, echipat însă cu o cameră mai modestă decât altele. Avantajul său era însă faptul că putea folosi camera principală pe post de cameră selfie. Dezavantajul era uzura mecanică a sistemului de pliere al camerei.

zenfone 7

Telefoanele ar putea fi echipate cu hardware de top

În timp ce nu știm mare lucru despre un eventual ZenFone 7, știm însă acum datorită acestor noi „leak-uri” că telefonul va folosi Snapdragon 865. Codul face referire la un model bazat pe placa de bază „kona” cu GPU Adreno 650 și câte trei clustere de nuclee: patru de putere mică la 1,8 GHz, trei de putere medie la 2,42 GHz și unul de putere mare la 2,84 GHz. Aceasta este configurația pentru Snapdragon 865.

Totuși, mai există o configurație cu un „cluster 3” la 3,09 GHz, aceeași frecvență la care operează revizia Snapdragon 865+. Acesta ar trebui să ofere performanță cu 10% mai bună, față de modelul de bază. De altfel, chiar și ROG Phone 3, noul smartphone de gaming de la ASUS va beneficia de acest chipset nou.

Rămâne de văzut dacă ASUS va anunța ZenFone 7 și ZenFone 7 Pro înainte de sfârșitul verii, sau dacă va aștepta un eveniment mai mare, precum IFA, care anul acesta va avea loc într-o manieră limitată, cu multe prezentări care vor fi ținute exclusiv online.

via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult