Zenfone 9 listat pe internet: flagship compact cu jack de căști și „stabilizare gimbal” pe cameră

27.07.2022
Zenfone 9 listat pe internet: flagship compact cu jack de căști și „stabilizare gimbal” pe cameră

Zenfone 9, următorul flagship ASUS, a fost listat pe magazinul Elkjøp din Norvegia, fiind astfel dezvăluite toate detaliile importante despre acesta. Avem primele imagini oficiale, din toate unghiurile, avem o listă completă de specificații hardware, cât și prețurile oficiale la care telefonul va fi vândut în Norvegia, pe care le putem rapid ajusta la euro. Practic, majoritatea surprizelor ASUS din evenimentul de mâine, 28 iulie, când telefonul trebuia să fie anunțat oficial, au fost dezvăluite cu câteva zile înainte.

ASUS va păstra dimensiunile reduse pe Zenfone 9

Noul Zenfone 9 va continua în direcția pe care modelul de anul trecut a pornit: dimensiuni reduse și performanță ridicată. Astfel, avem de a face cu un nou dispozitiv cu ecran de dimensiuni reduse, cu o diagonală de numai 5.92” (FUllHD+, 120Hz). În consecință, telefonul cântărește doar 165 de grame, însă are o grosime ridicată în comparație cu alte dispozitive: 9,45mm. Dimensiunile reduse îi permit însă să integreze și alte componente la interior, pe care nu le vedem de obicei pe telefoane high-end.

De exemplu, avem un jack de căști de 3,5mm în partea de sus, ceva ce vedem pe din ce în ce mai puține smartphone-uri. Apoi, avem a baterie destul de mare pentru dimensiunile reduse ale dispozitivului: 4.300 mAh, cu încărcare rapidă la 30W. Încărcătorul se regăsește în pachet și de data aceasta.

Telefonul este echipat cu cel mai performant chipset din piață

Iar specificațiile high-end nu se opresc aici. Construcția telefonului este din sticlă Gorilla Glass Victus, iar rezistența la apă este testată pentru a se conforma cu standardul IP68. Chipset-ul de la baza acestui dispozitiv mic este cel mai recent chipset Qualcomm, modelul Snapdragon 8+ Gen 1, care va beneficia de configurații 8+128 GB, 8+256 GB și 16+256 GB.

Sistemul de camere va fi de asemenea unul avansat. Camera principală va folosi un senzor de 50 megapixeli Sony IMX766 cu „stabilizare gimbal” pe 6 axe, ceva ce vedem foarte rar pe smartphone-uri. Camera secundară este însă una de 12 megapixeli cu obiectiv ultra-wide. Pe partea din față este amplasată o cameră de 12 megapixeli cu senzor Sony IMX663 cu autofocus, ceva ce doar câteva smartphone-uri de top integrează.

Desigur, telefonul vine cu Android 12 preinstalat, iar listarea de pe magazinul norvegian menționează chiar și faptul că Zenfone 9 ar putea primi doar două actualizări importante de sistem, ultimul update garantat fiind programat în august 2024.

Zenfone 9 va fi livrat în partru culori (negru, albastru, roșu și alb), și va porni de la un preț de 8000 coroane în Norvegia, echivalent cu 800 euro în UE. Modelul superior, cu 256 GB costă 880 euro, iar modelul de top cu 16 GB RAM va costa 950 euro.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult