Zenfone Max ZC550KL, smartphone-ul cu autonomie de o săptămână (Review)

15.02.2016
Zenfone Max ZC550KL, smartphone-ul cu autonomie de o săptămână (Review)
Prezentare

A trecut atât de mult timp de când aşteptăm ca producătorii de telefoane inteligente să avanseze la dispozitive cu automonie mai mare de 1-2 zile, încât atunci când apare câte un produs ieşit din acest tipar îl privim cu suspiciune, dorind să probăm personal afirmaţiie din pliantul de prezentare. Din fericire Zenfone Max nu ne-a înşelat aşteptările, fiind smartphone-ul cu cea mai bună durată a bateriei trecut până acum prin redacţia Go4it.

Zenfone Max ZC550KL

Descriere

Telefon dual-SIM cu Android 5.0, Zenfone Max ZC550KL nu este nici foarte subţire, nici extraordinar de performant, hardware-ul său încadrând-ul cu uşurinţă la gama entry-level. La o privire mai atentă, descoperim însă un smartphone atent optimizat pentru folosirea eficientă a bateriei, cu ecran spaţios funcţionând la o rezoluţie nu prea mare, o cantitate potrivită de 2GB memorie RAM şi un chipset puţin pretenţios. Apelativul ˝Max„ este obţinut în virtutea acumulatorului gigant, care ocupă o bună parte din volumul interior al carcasei.

Discret şi elegant, Zenfone Max vine într-o carcasă bine închegată, cu partea din faţă dominată de scutul Gorilla Glass 4, protejând ecranul LCD cu tehnologie IPS. La fel ca toate telefoanele din serie, Zenfone Max include sub ecran un ornament metalic, cu textură uşor aderentă.

Acoperind practic tot spatele telefonului, capacul de protecţie a primit un finisaj cauciucat cu textură ce imită pielea naturală. Plăcut la atingere, uşor de curăţat şi cu aderenţă excelentă, capacul detaşabil poate fi înlocuit la nevoie, remediind astfel eventuale urme de deteriorare.

Sub capac găsim două slot-uri pentru cartelă micro SIM, respectiv slot pentru card micro SD. Deşi a fost lăsat la vedere, acumulatorul protejat într-o capsulă metalică este fixat de corpul telefonului şi nu poate fi îndepărtat de utilizator.

Uşor de diferenţiat la palpare, dar suficient de rigid încât să nu fie apăsat accidental în timp ce strecurăm telefonul în buzunar, butonul Power este plasat în dreapta ecranului, la nivelul degetului opozant. Conectorul USB este plasat la partea de jos, sub ecran, uşurând folosirea telefonului mobil în timp ce avem conectat adaptorul AC. Conectorul pentru căşti se află deasupra ecranului, nepunând probleme la strecurarea telefonului în buzunar.

Chiar dacă nu mai sunt la modă printre modelele de top, cele trei butoane capacitive pentru interfaţa Android au fost păstrate, eliberând spaţiu preţios pe ecran. Din păcate acestea nu sunt prevăzute cu funcţie de iluminare, astfel că folosirea telefonul pe timp de noapte poate pune unele probleme de acomodare.

Cu dimensiuni 156 x 77.5 x 10.6 mm şi puţin îngreunat de acumulator (202 grame), Zenfone Max este genul de smartphone de care nu uiţi că îl ai în buzunar. Din fericire carcasa cu forme rotunjite şi spatele aderent ajută la manevrarea comodă, chiar şi cu o singură mână. 

Asus Zenfone Max ZC550KL – specificaţii:

 • Ecran: 5.5″, 720 x 1280 pixeli (267 ppi), LCD IPS, protejat cu Gorilla Glass 4
 • Sistem de operare:  Android 5.0.2, personalizat cu interfaţa Zen UI
 • Chipset:  Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410
 • Procesor:  Cortex-A53, quad-core, 1.2 GHz
 • GPU:  Adreno 306
 • RAM:  2 GB
 • Memorie: 16 GB
 • Card: MicroSD (max. 64 GB)
 • Conectivitate: 4G LTE, WiFI N, Bluetooth
 • Cameră foto: 13 MP, f/2.0, cu autofocus şi blitz LED, înregistrare 1080p
 • Cameră frontală: 5 MP, f/2.0
 • USB: microUSB 2.0
 • Acumulator: 5000 mAh, Li-polymer, nedetaşabilă
 • Dimensiuni: 156 x 77.5 x 10.6 mm
 • Greutate: 202 grame
 • Alte dotări: dual-SIM, receptor A-GPS, modul radio FM, funcţie Wi-Fi Hotspot

Pachetul cu accesorii include un adaptor AC de 1A şi cablul USB eferent, respectiv un set hands-free cu fir.

 

Părţi pozitive

Autonomia bateriei
Construcţie solidă
Ecran de bună calitate
Interfaţa ZenUI
Funcţia de alimentator extern pentru alte dispozitive

Părţi negative

Chipset cu performanţe modeste
Prea multe aplicaţii preinstalate (Bloatware)
Camera foto sub aşteptări

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult