ZF: Vânzările de smartphone-uri depăşesc deja cifrele din 2013 în România

08.12.2014
ZF: Vânzările de smartphone-uri depăşesc deja cifrele din 2013 în România

Chiar dacă la nivel mondial, smartphone-urile Samsung din 2014 nu au atins estimările companiei, pe plan local a fost deja numărul de unităţi livrate anul trecut. Piaţa de smartphone-uri din România pare să fie într-o continuă creştere, vânzările de feature phones fiind deja depăşite de cele ale telefoanelor inteligente.

Ziarul Financiar a publicat un interviu cu Alexandru Munteanu, Head of Telecom Division pentru Samsung Electronics România, care vorbeşte despre creşterea vânzărilor de telefoane inteligente de la an la an. În 2013, s-au vândut 1,5 milioane de smartphone-uri. În 2014 însă, la sfârşitul lunii octombrie, această cifră a fost deja depăşită, înregistrând 1,8 milioane de unităţi. Valoarea totală a vânzărilor de smartphone-uri de anul trecut s-a ridicat la 320 de milioane de euro, în timp ce primele zece luni din 2014 au înregistrat vânzări în valoare de 340 de milioane.

Munteanu a dezvăluit că Samsung este în prezent lider de piaţă când vine vorba despre număr de unităţi vândute, dar şi la capitolul valoare a vânzărilor pe segmentul smartphone dar şi în industria de telefoane mobile ca un tot. Cinci dintre cele mai bine vândute smartphone-uri din România au fost fabricate de Samsung, iar opt din zece telefoane care au generat cele mai mari încasări la nivel de piaţă au fost produse de compania coreană.

Spre diferenţă de vânzările la nivel global, Samsung Galaxy S5 a depăşit vânzările predecesorului său pe plan local, iar Galaxy Note 4 a continuat ritmul ascendent al vânzărilor de phablet-uri Samsung. Galaxy Alpha pare să fi fost „bine vândut”, însă compania recunoaşte că este vorba despre un smartphone de nişă, dedicat celor interesaţi mai degrabă de design decât de alte detalii tehnice.

Mai multe informaţii despre Samsung şi piaţa de smartphone-uri din România puteţi găsi pe pe zf.ro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult