Ziua Pământului 2020. Trei smartphone-uri decente, prietenoase cu mediul, pe care le poți cumpăra astăzi

22.04.2020
Ziua Pământului 2020. Trei smartphone-uri decente, prietenoase cu mediul, pe care le poți cumpăra astăzi

Cu ocazia evenimentului Ziua Pământului 2020 (Earth Day 2020), vă prezentăm trei modele de smartphone-uri prietenoase cu mediul înconjurător.

TERACUBE

Un proiect început pe platforma de crowdfunding Kickstarter, Teracube este acum un produs matur. Smartphone-ul atrage atenția prin garanția de patru ani oferită de producător. În această perioadă, orice problemă ar avea dispozitivul, Teracube îl repară în schimbul a 39 de dolari. Mai precis, dacă se arde placa de bază, utilizatorul plătește această sumă, dar și dacă este vorba despre mufa de încărcare.

În acești bani sunt incluse și costurile de ridicare și livrare.

Mai mult, producătorul oferă o baterie de schimb gratis în perioada de garanție.

Smartphone-ul are caracteristici tehnice decente: chipset MediaTek Helio P60, 6 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 128 GB (plus slot pentru card micro-SD), ecran Full HD+ cu diagonala de 6,2 inchi, cameră duală (12 MP + 5 MP), jack audio și baterie de 3.400 mAh.

În magazinul Teracube, telefonul costă 350 de dolari.

FAIRPHONE 3

Fairphone 3 este singurul smartphone din lume care a primit nota 10/10 de la organizația iFixit, pentru ușurința cu care poate fi reparat. Terminalul este realizat în mare parte din module interschimbabile.

Există module pentru display, baterie, camere, difuzor etc.

Dacă o piesă se strică, cel mai probabil poate fi înlocuită de utilizator acasă. Mai mult, terminalul dispune de garanție standard de doi ani.

Totodată, multe dintre materialele din care este realizat telefonul sunt provenite din surse sustenabile, iar compania olandeză lucrează doar cu fabrici care își tratează bine angajații.

Pe scurt, Fairphone 3 dispune de chipset Snapdragon 632, 4 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 64 GB (plus slot pentru card micro-SD), display cu diagonala de 5,65 inchi (rezoluție FHD+) și baterie de 3.000 mAh.

Acest model costă 450 de euro pe site-ul producătorului.

SHIFT6M

Tot de Ziua Pământului 2020 (Earth Day 2020) vă prezentăm SHIFT6m. Acest model, deși mai vechi, este de asemenea o alegere înțeleaptă pentru cei care doresc să protejeze mediul înconjurător. La fel ca Fairphone, SHIFT dezvoltă dispozitive ușor de reperat și care pot fi modificate ulterior (scor 9/10 de la iFixit).

Smartphone-ul oferă acces ușor la baterie și display, fiind folosit un singur tip de șurub pentru prinderea pieselor în tot dispozitivul. În cutia cu care este livrat telefonul este inclusă și șurubelnița potrivită.

Pe scurt, dispozitivul include chipset MediaTek Helio X27, 4 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 64 GB, cameră principală de 21 MP, display AMOLED cu diagonala de 5,7 inchi (rezoluție Full HD) și baterie de 4.240 mAh.

SHIFT vinde acest model, în magazinul său online, la prețul de 550 de euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult