ZTE Axon 30 Pro 5G ar putea fi primul telefon cu senzor foto de 200 megapixeli

01.02.2021
ZTE Axon 30 Pro 5G ar putea fi primul telefon cu senzor foto de 200 megapixeli

Chiar dacă și ZTE, la fel ca Huawei, se află pe Entity List-ul americanilor, se pare că restricțiile asupra acestei companii au fost mai puțin severe, întrucât aceasta încă lansează telefoane echipate cu hardware de origine americană. De altfel, ZTE începe în ultima perioadă să împingă limitele tehnologiilor de smartphone, fiind prima companie care a integrat un ecran care poate ascunde camera frontală, cu modelul Axon 20 5G. Se pare că și Axon 30 va fi o serie de dispozitive inovatoare, întrucât ar putea fi prima de pe piață care folosește un senzor foto de 200 megapixeli.

ZTE Axon 30 Pro ar putea integra cel mai avansat senzor foto de smartphone de până acum

Primele informații pe căi oficiale despre ZTE Axon 30 Pro vin de la unul dintre reprezentanții companiei, care a publicat pe Weibo o serie de detalii desrpre telefon, pornind de la chipset-ul Snapdragon 888 și procesorul său de imagine Spectra 580, care poate procesa fotografii la 200 de megapixeli, dar care poate și înregistra în rezoluție 4K cu HDR și în spectrul de culoare de 10 biți.

Un leaker din China tot de pe Weibo, WHYLAB, spune însă că aceste declarații au scopul de a pregăti publicul pentru anunțul oficial, care va include dezvăluirea unui sistem foto cu o cameră foto de 200 megapixeli. Este vorba despre un senzor de la Samsung, promis încă de anul trecut. Acesta se numește S5KGND și va oferi dimensiuni de 1/1,37”, cu pixeli de 1,28nm. Fotografiile realizate folosind acest senzor alături de tehnologia de pixel binning ar fi de 50 megapixeli, semnificativ mai mari decât cele de 12 sau 16 megapixeli pe care ne-am obișnuit să le vedem pe smartphone-urile moderne.

Acest senzor se mai lauda și cu suport pentru ISO nativ dual, la fel ca anumite camere foto DSLR sau mirrorless profesionale, putând realiza fotografii sau filmări fără zgomot de imagine în două cazuri de utilizare: la ISO scăzut pe timp de zi și la o valoare ISO mai mare, pentru lumină slabă. Acest senzor ar putea de asemenea să filmeze, cel puțin teoretic, la rezoluție 16K. Momentan nu există însă procesoare de telefoane care să permită înregistrarea în această rezoluție.

https://m.weibo.cn/detail/4598749115193153

Avem chiar și o primă imagine cu ceea ce pare a fi conturul modulului de cameră pentru Axon 30 Pro 5G, iar acesta are o formă neobișnuită. Deși nu putem să estimăm dimensiunile acestui modul doar privind această imagine, având în vedere tendințele de a integra camere cât mai mari pe smartphone-uri în ultima perioadă, un senzor de 200 megapixeli cu siguranță va fi mai mare decât cei din trecut. De altfel, primele informații despre senzorii de 200 megapixeli sugerau că vor duce la module de cameră și mai groase decât cele de până acum.

sursa: GSM Arena, Weibo, 2

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult