ZTE Axon 30 Ultra 5G, disponibil pentru piețele globale

07.06.2021
ZTE Axon 30 Ultra 5G, disponibil pentru piețele globale

Potrivit zvonurilor, ZTE Axon 30 Ultra 5G trebuia să fie primul telefon cu senzor foto de 200MP. În realitate, nivelul așteptărilor s-a oprit la 64MP. Însă asta nu înseamnă că telefonul nu merită cumpărat.

Urmând lansării din China, vârful de gamă ZTE primește și lansarea globală, telefonul putând fi comandat direct din oferta magazinului oficial al companiei.

Aparent, un flagship tipic cu Android, ZTE Axon 30 Ultra 5G vine motorizat de chipsetul Snapdragon 888, ajutat cu 12GB memorie RAM. Oferit cu prețul de 749 dolari în echiparea cu 8GB memorie RAM, telefonul pune la dispoziție un ecran AMOLED de 6.67 inch, folosind rezoluția FHD+ și rată de refresh la 144 Hz. Spre deosebire de modelul Axon 20, nou smartphone reintroduce decupajul tip perforație pentru camera foto, aliniindu-se tendințelor din industrie care vin împotriva folosirii mecanismelor de tip retractabil sau rotative, nejustificat de complexe și costisitoare pentru scopul propus.

ZTE Axon 30 Pro

Deși nu bate recorduri la partea de rezoluție, camera foto bazată pe senzorul foto Sony IMX686 este în continuare impresionantă prin calitatea imaginii. Mai departe, primim o cameră wide plus cameră periscope de 8MP, capabilă să ofere zoom optic până la valoarea 5X.

La fel ca toate telefoanele ZTE, Axon 30 Ultra 5G nu vine cu o versiune de android nemodificată, ci o interpretare de Android 11 numită  MyOS 11. Vestea bună este că pachetul de servicii Google și accesul Google Play nu este omis, acesta fiind un atu incontestabil în fața rivalului Huawei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult