ZTE Grand S Flex, un telefon din gama intermediară cu ecran de 5″, a fost lansat şi în Europa

ZTE Grand S Flex, un telefon din gama intermediară cu ecran de 5

Telefonul Grand S Flex produs de ZTE a fost lansat pe piaţa chineză acum câteva luni, însă compania a decis să lanseze acest model şi în Europa. Acesta este un terminal Android cu ecran de 5” şi specificaţii ceva mai modeste, ZTE vizând tot sectorul mid-range pe care l-a fructificat suficient de bine pentru a figura, până nu demult, în topul celor mai mari cinci producători de smartphone-uri.

ZTE Grand S Flex oferă un ecran IPS cu diagonală de 5” şi rezoluţie de 1280 x 720 pixeli. Platforma hardware aleasă este un membru al familiei Qualcomm Snapdragon 400 cu care ne-am mai întâlnit în cazul HTC One Mini, soluţia 8960 oferind un procesor dual-core Krait care rulează la frecvenţa de  1,2 GHz şi un nucleu grafic Adreno 305. Terminalul plusează cu 1 GB de memorie RAM si 16 GB de memorie internă, neoferind însă şi un slot MicroSD.

Telefonul ZTE oferă o cameră foto cu senzor de 8 MP care este dublată de un partener frontal de 1 MP, restul dotărilor fiind clasice: modem 3G, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0, radio FM şi GPS. Carcasa, care are un design ceva mai apropiat de gusturile occidentale decât modelele anterioare ZTE, are dimensiuni de 145 x 70 x 8.9mm şi o greutate de 130 de grame.

ZTE nu a dezvăluit încă preţul de comercializare, anunţând doar că Grand S Flex va debuta în Spania, Cehia şi Slovacia, disponibilitatea urmând să se extindă în curând şi în Germania, Polonia, Finlanda şi alte ţări europene.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News