ZTE Nubia Z9: un flagship chinezesc cu ecran edge-to-edge

09.09.2015

Sunt puţine lucruri pe care producătorii de smartphone-uri le pot face în zilele noastre pentru a aduce un produs care să atragă atenţia. Samsung a decis să apeleze la ecrane curbate, LG la realizarea capacelor din piele, iar alţii preferă să pună cât mai mulţi senzori foto pentru a asigura selfie-uri şi fotografii de calitate. ZTE însă a pariat pe un design surprinzător cu Nubia Z9: a renunţat la rama din jurul display-ului.

Deşi vorbim despre un smartphone deloc ieşit din comun pentru segmentul high-end din punct de vedere al hardware-ului, Nubia Z9 atrage imediat priviri atunci când display-ul său este pornit. Acesta este un smartphone realizat din materiale de calitate înaltă, cu sticlă pe ambele părţi şi o ramă metalică solidă, care pare să protejeze telefonul în cazul în care acesta ar putea fi lovit.  

Display-ul de 5,2” Full HD merge dintr-o parte în alta a dispozitivului pe orizontală, sticla care îl acoperă fiind puţin curbată la margini pentru a se îmbina armonios cu rama de aluminiu. Acesta este elementul cel mai interesant al lui Nubia Z9, însă nici restul hardware-ului nu lasă de dorit. ZTE a apelat la un chipset Qualcomm Snapdragon 810, 3 sau 4 GB memorie RAM, 32 sau 64 GB spaţiu de stocare (în funcţie de varianta dorită) şi a inclus chiar şi un senzor de amprentă pe modelul de top Exclusive. Pe lângă toate acestea, camera foto principală de 16 megapixeli dispune de stabilizare optică.

Nu este clar când se va găsi în magazine acest model de smartphone de la ZTE, însă preţul său nu va fi deloc mic. ZTE a anunţat că plănuieşte să lanseze telefonul în Statele Unite la preţuri care vor începe de la 564 de dolari pentru cel mai ieftin model şi vor ajunge până la 725 de dolari pentru cel mai scump.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult