ZTE Open, un smartphone cu preţ greu de refuzat

ZTE Open, un smartphone cu preţ greu de refuzat

ZTE Open, primul smartphone cu sistem Firefox OS din oferta producătorului chinez, a intrat în oferta magazinelor online din Statele Unite şi Marea Britanie, urmând ca disponibilitatea la nivel global să fie asigurată în scurt timp.

Adresat pieţei entry-level, ZTE Open pune la dispoziţie un ecran de 3.5 inch cu rezoluţie 320×480 pixeli, cameră foto de 3.15MP şi un pachet interesant de facilităţi, întâlnite de obicei la modele smartphone mai costisitoare.

ZTE Open - smartphone cu sistem Firefox OS

Configuraţia cu procesor single-core la 1 GHz (nucleu Cortex A5) şi 256 MB memorie RAM poate părea slabă după standardele actuale, însă aici nu este vorba de un smartphone obişnuit cu sistem Android. În locul platformei furnizată de Google, ZTE Open apelează la un sistem de operare cu design simplificat, special optimizat pentru configuraţia acestui smartphone.

Fără costuri ascunse şi cu cerinţe hardware reduse la minimum, Firefox OS a permis direcţionarea bugetului alocat pentru îmbunătăţirea pachetului de dotări. Astfel, deşi este oferit la un preţ de numai 80 dolari, ZTE Open se poate lăuda cu suport WiFi N (dual band) şi 3G (7.2Mbps), modul Bluetooth şi radio FM stereo, receptor A-GPS, 2GB memorie internă şi slot microSD pentru expansiune. Pachetul este completat cu un design exterior plăcut, bine armonizat cu tematica interfeţei Firefox OS.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult