ZTE pregăteşte un smartphone cu ecran perforat în două locuri

06.06.2019
ZTE pregăteşte un smartphone cu ecran perforat în două locuri

În timp ce companii precum Xiaomi şi OPPO deja merg în direcţia ascunderii camerelor foto în spatele ecranului, ZTE abia începe să „descopere” ecranele perforate. Totuşi, producătorul chinez încearcă să inoveze puţin, noul său brevet de design pentru smartphone-uri prezentând un telefon care are nu doar o perforaţie în display, ci două, pentru un sistem dual-camera frontal. Această soluţie ar putea fi o alternativă la perforarea mai lungă în formă de pastilă, precum cea de pe Galaxy S10+.

ZTE a înregistrat în cadrul CNIPA (Administraţia Chineză pentru Proprietăţi Intelectuale) un nou brevet de design pentru smartphone-uri. Acesta pare să fie destul de generic la bază, singurul element care iese în evidenţă fiind ecranul cu două perforaţii în partea de sus. Acestea sunt poziţionate central, spre diferenţă de dispozitivele cu ecrane perforate de până acum, care au poziţionat camerele fie pe colţul din stânga, fie pe cel din dreapta.

În rest, telefonul pare să includă o cameră dublă pe partea din spate, butoane de volum şi power, cât şi un port de încărcare în partea de jos. Documentele nu menţionează un jack pentru căşti de 3,5 mm. Având în vedere toate acestea, noul dispozitiv ZTE pare să ţintească către piaţa de dispozitive premium, întrucât majoritatea smartphone-urilor entry sau mid-range sunt echipate cu jack pentru căşti. De asemenea, majoritatea dispozitivelor cu ecran perforat de până acum au fost încadrate în gama mid-range premium sau high-end.

Este clar că embargoul impus de SUA anul trecut companiei ZTE a afectat mult planurile companiei, aceasta fiind încă în urmă la anumite capitole. Chiar dacă ecranul perforat este un concept care a apărut abia la sfârşitul anului trecut, deja industria pare să lase în urmă acest concept, cu soluţii precum camere retractabile sau rabatabile şi mai nou camere ascunse în spatele ecranului.

Se pare că până când vor fi lansate oficial telefoanele cu cameră invizibilă sub display, vom avea în fiecare an cel puţin un trend de design care să încerce să ascundă cumva camera frontală.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult