ZTE prezintă Blade V8 Mini şi Blade V8 Lite, încadrate la un nivel de preţ accesibil

28.02.2017
ZTE prezintă Blade V8 Mini şi Blade V8 Lite, încadrate la un nivel de preţ accesibil

Prezent la ediţia Mobile World Congress de anul acesta, ZTE a dezvăluit două noi modele smartphone încadrate la gama entry-level, Blade V8 Mini şi Blade V8 Lite.

 

Cu hardware ceva mai performant, ZTE Blade V8 Mini este construit în jurul chipsetului Snapdragon 435, ajutat cu 2GB memorie RAM. Sufixul Mini este dat de folosirea unui ecran de 5”, considerat mic după standardele anului 2017. Smartphone-ul susţinut cu un acumulator de 2800 mAh dispune de 16 GB memorie internă şi slot microSD. Piesa de rezistenţă este însă sistemul dual-camera cu doi senzori optici a 13MP fiecare, descris de producătorul ZTE ca fiind ideal pentru generarea de poze 3D şi obţinerea de efecte bokeh. Lista dotărilor este completată cu un senzor biometric şi cameră frontală de 2 MP.

Adresat celor cu un buget modest, ZTE Blade V8 Lite face trecerea la chipsetul MediaTek 6750 (CPU octa-core la 1.5GHz), ajutat cu aceeaşi cantitate de 2GB memorie RAM. Deşi păstrează cantitatea de 16GB memorie internă şi slotul microSD, V8 Lite taie din costuri folosind o cameră foto de 8MP de tip convenţional, respectiv cameră de 5MP la partea din faţă. Senzorul biometric este în continuare prezent, dar acumulatorul inclus oferă o capacitate de 2500 mAh.

Ambele modele smartphone sunt livrate cu versiunea Android Nougat personalizată cu interfaţa MiFlavor 4, includ conectori jack 3.5 mm pentru căşti şi folosesc cablu microUSB pentru conectivitate şi încărcarea bateriei. Potrivit companiei, ZTE V8 Mini şi varianta V8 Lite vor putea fi găsite şi în ofertele magazinelor europene, la un preţ rămas deocamdată neprecizat. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult