ZTE testează un smartphone WP8 cu ecran de 5.9 inch?

07.11.2012
ZTE testează un smartphone WP8 cu ecran de 5.9 inch?

ZTE ar putea lansa un smartphone Windows Phone 8 cu ecran de 5.9 inch, ce suportă rezoluţie Full HD şi este optimizat pentru multimedia.

ZTE ar putea lansa un smartphone Windows Phone 8 cu ecran de 5.9 inch

Informaţia este dezvăluită într-o postare pe Weibo (echivalentul chinez al reţelei Twitter) chiar de Lu Qian Hao, şeful departamentului pentru strategie de marketing din cadrul ZTE. Totuşi, informaţia conform căreia ecranul de 5.9 inch ar urma să suporte rezoluţie Full HD aruncă ceva urme de îndoială asupra acestui produs, deoarece Microsoft nu a anunţat includerea de suport pentru această rezoluţie în actuala versiune Windows Phone 8.

Alături de ecranul Full HD cu dimensiune record pentru gama smartphone, noul telefon ZTE ar urma să ofere şi suport pentru tehnologie DTS, folosită adesea pentru coloana sonoră a filmelor distribuite pe suport blu-ray. Pentru moment, detalii esenţiale cum ar fi chipsetul folosit şi dotările incluse rămân un mister, iar aspectul carcasei pare să nu fie chiar la nivelul unui produs gata de lansare.

ZTE a confirmat deja existenţa unui terminal Windows Phone 8, dar nu a dat detalii cu privire la specificaţiile acestuia

Dacă se dovedeşte a fi un produs real, noul smartphone ZTE ar putea ajunge pe rafturile magazinelor abia în primăvară, posibil rulând o versiune actualizată de Windows Phone 8, a cărei interfaţă este mai bine adaptată pentru ecrane cu rezoluţie 1920 x 1080 pixeli.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult