Zvon: Apple ar putea oferi suport pentru stylus-ul Apple Pencil pe iPhone 11

01.08.2019
Zvon: Apple ar putea oferi suport pentru stylus-ul Apple Pencil pe iPhone 11

Primul iPhone, prezentat de Steve Jobs în 2007, era primul telefon cu touchscreen care nu necesita un stylus. Inclusiv fostul CEO al companiei a menţionat că cel mai bun stylus este cel cu care te naşti, câte cinci la fiecare mână. Astfel, niciun iPhone din 2007 şi până în prezent nu a oferit suport pentru stylus-uri, în ciuda faptului că seria Galaxy Note de la Samsung a dovedit că există totuşi cerere pentru un astfel de accesoriu. Conform unui raport Citi însă, generaţia iPhone 11 ar putea fi prima care va primi suport pentru Apple Pencil.

Astfel de zvonuri nu sunt tocmai noi în industrie. Anul trecut, înainte de lansarea generaţiei XS/XR, zvonuri similare au ajuns online, sugerând că utilizatorii de iPhone vor putea folosi un Apple Pencil pentru a realiza diverse activităţi de productivitate pe ecranul telefonului. Totuşi, acest lucru nu s-a întâmplat. Ce s-ar putea schimba însă în 2019? În primul rând, Apple va renunţa la funcţionalitatea 3D Touch pe iPhone-uri, înlocuind-o cu apăsări lungi, asemeni iPhone XR. Astfel, suprafaţa tactilă va fi schimbată, deci poate fi adăugat un nou strat pentru compatibilitatea cu un stylus.

Din păcate însă, Citi este o companie care se ocupă în general cu raporturi financiare şi nu are o tradiţie în leak-uri despre Apple sau despre companii de tehnologie în general. Astfel, informaţiile din noul său raport sunt imposibil de verificat. Acelaşi raport confirmă însă alte zvonuri din trecut, precum faptul că ecranele de pe noile modele iPhone 11 vor fi similare cu cele de anul trecut, sau că modelele iPhone 11 vor beneficia de sisteme de cameră cu trei senzori, în timp ce 11R va integra cameră duală.

Tot Citi spune că preţurile noilor iPhone-uri vor rămâne neschimbate. Se pare că în ciuda faptului că telefoanele sale se vând din ce în ce mai slab, Apple nu va renunţa la preţul de pornire de 999 dolari pentru iPhone 11 şi 1.099 dolari pentru iPhone 11 Max. Modelul 11R va fi de asemenea 749 de dolari în magazin, asemeni iPhone XR anul trecut.

În cazul în care iPhone 11 va oferi într-adevăr suport pentru Apple Pencil, nu este clar dacă acest accesoriu va fi unul mai mic, special pentru smartphone, sau dacă este vorba despre acelaşi stylus lansat în urmă cu câţiva ani pentru tabletele iPad. De asemenea, nu este clar dacă acest accesoriu va fi livrat în pachet (probabil că nu, având în vedere cât de mulţi bani face compania din accesorii), sau dacă va fi modelul vechi, Apple Pencil 1, sau cel nou, Apple Pencil 2, de pe iPad Pro-urile 2018.

Având în vedere că Samsung pregăteşte lansarea Galaxy Note10, care este aşteptat a fi un model foarte performant, livrat cu un stylus S-Pen, Apple ar putea încerca să concureze cu acest model oferind utilizatorilor opţiunea de a folosi un astfel de accesoriu, dacă într-adevăr au nevoie de el.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult