Zvon: iPhone 12 se va întoarce la design-ul iPhone 4, cu margini drepte

26.09.2019
Zvon: iPhone 12 se va întoarce la design-ul iPhone 4, cu margini drepte

iPhone 11 abia s-a lansat de o săptămână, iar în magazinele din România, noile smartphone-uri Apple ajung abia mâine. Asta înseamnă că pot să înceapă zvonurile despre generaţia iPhone din 2020, despre care am mai auzit câteva lucruri în trecut. Primele informaţii referitoare la design-ul acestor modele vin de la Ming-Chi Kuo, analist de origine taiwaneză, care are întotdeauna informaţii noi şi de cele mai multe ori corecte despre produsele Apple, sursele sale fiind în rândul furnizorilor de componente.

iPhone 4 a fost o adevărată revoluţie în materie de design. În 2010, la numai trei ani după ce Apple a reinventat smartphone-ul modern, compania venea cu un dispozitiv impresionant, atât din punct de vedere al performanţei, cât şi al design-ului. Acesta era construit din două panouri de sticlă, ceva nemaivăzut la momentul respectiv, cu o bandă de oţel între ele, care servea şi pe post de antenă pentru semnalul radio (lucru care s-a dovedit a fi problematic).

Se pare că iPhone 12 se va întoarce la design-ul iPhone 4, cu muchii drepte şi suprafeţe plate, ceva ce noua generaţie de tablete iPad Pro a „îmbrăţişat” deja de anul trecut. Conform noului raport al lui Kuo, noile telefoane Apple nu vor fi un simplu an de „upgrade”, ci vor aborda un design complet nou. Dacă acest lucru înseamnă că vor renunţa şi la decupajul din ecran, nu este tocmai clar. Anul viitor sunt aşteptate tehnologii noi în materie de display-uri, care vor putea ascunde camerele în spatele panourilor OLED. Xiaomi a demonstrat deja această capabilitate, chiar dacă nu poate fi încă produsă la scară largă.

Zvonurile din trecut, care provin tot de la Ming-Chi Kuo, vorbeau despre dispozitive iPhone în 2020 cu dimensiuni noi pentru ecrane, toate echipate cu OLED. Cel mic ar putea avea un ecran de numai 5,4”, ceva ce fanii telefoanelor cu dimensiuni reduse vor aprecia cu siguranţă, în timp ce modelul cel mai mare ar putea fi livrat cu ecran de 6,7”. Se pare că un model intermediar de 6,1” va rămâne de asemenea în ofertă.

Generaţia iPhone 12 ar putea fi şi prima care integrează modem-uri 5G de la Qualcomm, în urma împăcării celor două companii. Din păcate însă, dezvoltarea reţelelor 5G pare să fie destul de lentă la nivel mondial, deci probabil că abia în 2021, sau 2022 vom putea beneficia de capabilităţile de transfer rapid ale acestor noi dispozitive.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult