Zvonurile despre un iPhone 6C metalic au fost infirmate

Zvonurile despre un iPhone 6C metalic au fost infirmate

Zvonurile din urmă cu doar câteva zile despre un nou model al variantei de bază a gamei iPhone, presupusul 6C, sugerează încă un model cu carcasă din plastic, însă cele mai recente scurgeri de informaţii spuneau contrariul. Imagini cu ceea ce pare a fi carcasa noului iPhone 6C au apărut pe internet şi prezintă o situaţie foarte diferită. Este vorba despre un design familiar şi materiale metalice, nu foarte diferite faţă de cele de pe celelalte modele iPhone 6. Din păcate pentru cei interesaţi de un astfel de smartphone, noile informaţii au fost dovedite a fi false.

Aparent spatele metalic pentru presupusul iPhone 6C nu este decât o piesă realizată de un producător terţ, care ar trebui să vină în ajutorul celor care vor să îşi modifice smartphone-ul pe care ]l deţine deja. Spatele metalic oferă aceleaşi dimensiuni precum cele ale unui iPhone 5S şi integrează acelaşi sistem de prindere pentru componentele interne. Sursa imaginilor pare să fie un vânzător de pe site-ul Ali Express, care produce carcase pentru iPhone 5S printate 3D din plastic, care copiază designul iPhone 6.

Practic, poţi comanda o astfel de piesă pentru 45 de dolari şi poţi schimba carcasa din aluminiu şi sticlă a unui iPhone 5S cu o imitaţie de iPhone 6 din plastic. Astfel, zvonurile despre un iPhone 5C metalic şi-au pierdut şi ultimul gram de credibilitate. Descoperirea acestor detalii pune şi imaginile dezvăluite în trecut sub semnul întrebării. Acestea pot fi produse similare, realizate de companii terţe ca piese de schimb pentru smartphone-urile care sunt deja pe piaţă.

Cert este că Apple nu pare să renunţe la modelele iPhone cu display-uri de 4” nici anul acesta. Inevitabilele iPhone 6S şi 6S Plus vor păstra cu siguranţă designul care a debutat în toamna lui 2014, singurele îmbunătăţiri fiind probabil la interior, unde vom găsi probabil noi procesoare, noi camere foto şi probabil noi senzori. Se pare însă că soarta lui iPhone 5S este pecetluită, acesta fiind înlocuit în ofertă de 5C (sau 6C), care momentan pare să păstreze hardware-ul său într-o carcasă din plastic.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult