Displace TV: televizorul fără cabluri funcționează pe baterie timp de o lună. Se lipește fără un suport de perete

05.01.2023
Displace TV: televizorul fără cabluri funcționează pe baterie timp de o lună. Se lipește fără un suport de perete

O companie numită Displace promite televizorul fără cabluri la CES 2023. Displace TV este un televizor aparent obișnuit, dar ceva mai gros decât cele mai recente modele din piață. Acesta oferă un display 4K de 55” și este complet wireless, fiind alimentat de baterii. Mai mult, acesta nici măcar nu este livrat cu o telecomandă, controlul fiind realizat exclusiv cu gesturi. Întregul concept este cam „SF” având în vedere oferta din prezent de televizoare, însă dacă într-adevăr și funcționează, ar putea aduce schimbări majore în piață.

Displace TV funcționează pe baterii și nu are telecomandă

Displace TV promite că te va scăpa de cabluri inestetice și chiar și de un sistem de prindere în perete. Asta pentru că televizorul este alimentat complet de baterii. Acesta integrează patru baterii proprietare, care pot fi schimbate, pe rând, chiar și în timp ce televizorul este pornit. Acestea ar trebui să ofere, în total, până la o lună de autonomie la o utilizare normală, deci cam o baterie pe săptămână.

displace tv battery

Pentru fixare în perete, televizorul include un sistem de aspirare, care poate practic lipi televizorul fără a necesita găuri. Cât de puternic este acest sistem, dacă trebuie sau nu să funcționeze constant cât televizorul este pe perete, sau dacă adaugă un consum extra de baterie, nu știm. Este totuși o propunere destul de îndrăzneață, întrucât trebuie să ai încredere mare în acest sistem, care ar trebui să țină un televizor alimentat de baterii lipit pe perete fără alte sisteme de siguranță.

Telecomanda nu este livrată cu televizorul. De fapt, nu există o telecomandă, întrucât Displace TV este controlat exclusiv prin gesturi de mișcare, captate de camera video a acestuia. Alternativ, există control vocal și chiar prin atingere. Din nou, o propunere îndrăzneață, având în vedere că alte tentative din industrie de a oferi astfel de tipuri de control nu s-au dovedit a fi foarte bune.

Semnalul video este transmis wireless

Fiind un televizor complet wireless, acesta nu are conectori de antenă sau HDMI. Toate acestea sunt într-o cutie fizică separată, care se conectează însă la priză. Acesta transmite apoi wireless semnalul video către televizor, însă nu știm la ce viteză, deci nu știm cât de bun va fi un astfel de televizor pentru gaming, de exemplu. Mai mult, cutia se poate conecta la mai multe Displace TV, putând muta conținutul la care te uiți dintr-o cameră în alta fără efort prea mare, întrucât vine din aceeași sursă tot timpul.

displace tv matrix

Cea mai ciudată propunere din partea Displace TV este însă propunerea de a pune până la patru televizoare de acest gen într-o matrice, pentru o experiență de vizionare 8K cu diagonală de 220”. La 3.000 de dolari bucata, probabil că nu vor fi mulți care vor folosi această capabilitate. Compania ia precomenzi și spune că momentan doar 100 de unități sunt disponibile pentru rezervare.

Cel mai probabil, Displace TV este un proiect de tip concept, care, dacă va primi finanțare și se dovedește că va fi destul de popular în rândul utilizatorilor, va fi cândva produs în masă. Prețul mare și deciziile de design și conectivitate cel puțin neobișnuite ar putea ține însă publicul larg departe de acest televizor.

sursa: Displace, Android Police

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult