Google TV permite acum utilizatori multipli pentru recomandări personalizate

21.06.2022
Google TV permite acum utilizatori multipli pentru recomandări personalizate

Google TV noua interfață de televizoare pentru Android TV primește una dintre funcțiile pe care cei mai mulți utilizatori o așteaptă. Deși a fost promisă în urmă cu mult timp, chiar în preajma lansării, abia acum utilizatorii primesc acces la posibilitatea de a folosi mai multe conturi diferite pe un singur dispozitiv. Google activează acum accesul la multi-profile, după o perioadă lungă în care a dat acces la aceasta unui număr foarte limitat utilizatori în teste.

Platforma Google TV a primit una dintre cele mai cerute funcții

În urma unui update la nivelul serverelor, utilizatorii de dispozitive cu Google TV vor putea să adauge și alte profiluri de utilizatori pe televizoarele lor sau pe dispozitivele Chromecast with Google TV. Cei care nu pot încă accesa noua capabilitate, vor trebui fie să repornească dispozitivului (în cazul multora fiind necesară scoaterea din priză și reintroducerea lor), fie să reinstaleze aplicația Google TV. La repornire, dispozitivul ar trebui să întâmpine utilizatorii cu noua funcție, încurajând adăugarea unui nou cont, pe lângă cel existent.

Posibilitatea de a folosi profiluri multiple a început să fie destul de populară pe platforme „smart TV” în ultima perioadă. Asta pentru că interfețele principale pot colecta informații din toate aplicațiile de streaming instalate și crea recomandări specifice utilizatorului. Astfel, poți accesa filme și seriale de oriunde, fără să mai stai să „sapi” prin interfața fiecărui serviciu în parte pentru a găsi rapid ceea ce cauți.

Cu un singur utilizator însă, primești recomandări doar pentru contul principal, pe care dispozitivul Google TV a fost inițial configurat. Atunci când este folosit de altcineva însă, ecranul principal nu oferă conținut relevant. Astfel, fiecare membru al familiei are acum posibilitatea de a se loga cu un cont Google și de a primi recomandări în funcție de preferințele proprii din fiecare aplicație de streaming.

Anterior, și LG a adăugat această capabilitate pe noul webOS 22, livrat cu noua generație de televizoare. De asemenea, Apple TV implementat o funcție similară pe tvOS 13, la cererea utilizatorilor.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult