Cu această aplicație vei putea controla mai ușor televizorul cu Android

02.03.2021
Cu această aplicație vei putea controla mai ușor televizorul cu Android

Google lansează o nouă versiune a aplicației Google TV, cunoscută anterior sub denumirea Play Movies & TV.

Ajunsă la versiunea 4.25, aplicația pentru Android primește mai multe îmbunătățiri pentru stabilitate, bug fix-uri, dar și o funcție complet nouă. Deocamdată inactivă, aceasta va permite asocierea smartphone-ului cu televizoare bazate pe platforma Android TV și folosirea acestuia în rolul unei telecomenzi.

Prin intermediul aplicației Google TV, utilizatorii vor avea un nou pad direcțional pentru navigarea interfeței Android TV, butoane Enter și Back.

Google TV

În prezent, singura aplicație Google care-ți permite să te conectezi la televizoare Android folosind telefonul este Android TV Remote Control. Însă aceasta a fost abandonată de Google, ultima actualizare primită datând din anul 2017. Similar cu aplicația anterioară, aplicația se va conecta la televizor prin Bluetooth sau Wi-Fi, pentru a porni procesul de asociere.

Google TV

Probabil că funcționalitatea extinsă va fi activată printr-o actualizare viitoare, noua versiune putând fi descărcată direct din Google Play Store. De asemenea, rămâne de văzut dacă vechia aplicație Android TV Remote Control va fi retrasă odată ce înlocuitorul pregătit va avea capabilitățile acesteia pentru controlul de la distanță a televizoarelor cu Android. Un alt aspect care rămâne de lămurit este cel al compatibilității, versiunea anterioară funcționând doar cu cele mai avansate modele Android TV. Mai ales la gama low-cost, televizoarele echipate cu funcție Smart TV bazată pe Android nu sunt tocmai conforme cu cerințele Google, accesul la noua aplicație fiind improbabil pentru acestea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult