Huawei lansează un televizor OLED cu cameră pop-up și AI

09.04.2020
Huawei lansează un televizor OLED cu cameră pop-up și AI

UPDATE: Huawei a anunțat oficial noul televizor, care se pare că se numește oficial Vision X65. Acesta are un panel de 120 Hz cu luminozitate de 1.000 nits, 14 difuzoare (12 tweeter-e și două sub-uri) care redau la putere de 75W și are la bază un sistem cu cip Honghu 898 proprietar care îmbunătățește imaginile folosind algoritmi AI. Platforma hardware include 6 GB RAM și 128 GB stocare.

Prețul este însă unul pe măsura specificațiilor. La 24.999 yuan, adică aproximativ 3.260 euro, acesta va concura cu modelele de top de la LG, Sony sau Samsung. Lansarea oficială în magazine are loc pe 26 aprilie în China.

Articolul original: După lansarea de succes a seriei de televizoare mid-range Vision în China și alte câteva regiuni de anul trecut, compania se orientează acum spre segmentul high-end. Următoarea generație de televizoare a producătorului chinez va beneficia de paneluri OLED și un sistem de boxe cu multe difuzoare, care va putea să se adapteze în funcție de camera în care este folosit. Desigur, prețul așteptat pentru noul model OLED „Huawei Smart TV X65” va fi cu siguranță mare.

Compania nu a anunțat încă în mod oficial televizorul, însă informații despre acesta au apărut online în China. Se pare că Huawei pregătește lansarea pentru săptămâna în curs în țara-mamă, unde acesta va fi disponibil în premieră. Noul model va beneficia de o diagonală de 65”, după cum sugerează și numele, va integra o cameră de tip „pop-up” (care se ascunde atunci când nu e utilizată) de 24 megapixeli și va integra și un senzor de lumină ambientală pentru ajustarea automată a luminozității și culorilor. De altfel, chipset-ul televizorului este echipat cu un procesor neural, care poate să folosească algoritmi AI pentru detectarea mișcărilor utilizatorului.

Smart TV X65 OLED Huawei va oferi rezoluție 4K, iar în spatele luni vor fi ascunse nu mai puțin de 14 difuzoare. La prima pornire, acestea vor activa automat un mod de calibrare, care va ajusta redarea la camera în care televizorul se află, înregistrând profilul în memorie.

Platforma Harmony OS a fost până acum prezentă doar pe televizoare, în ciuda faptului că în urmă cu câteva luni reprezentanții Huawei vorbeau despre posibilitatea de a lansa și telefoane mobile echipate cu acest software. Se pare însă că Huawei va prefera să păstreze fundația Android care îi asigură compatibilitate cu aplicațiile de până acum, fiind mai simplu să populeze un magazin de aplicații nou decât să convingă dezvoltatorii software să creeze de la zero aplicații pe o nouă platformă.

Totuși, Harmony OS va continua să apară pe diverse dispozitive din categoria Internet of Things, asigurând interacțiunea dintre acestea. Evident, întregul ecosistem va trebui însă să fie din „familia” Huawei.

(via GizChina)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult