LG nu va actualiza televizoarele din 2018 cu funcții AirPlay sau HomeKit

05.09.2020
LG nu va actualiza televizoarele din 2018 cu funcții AirPlay sau HomeKit

LG a promis anterior că toate televizoarele sale din ultimii trei ani vor primi acces la funcția AirPlay 2, alternativa la Chromecast de la Apple. Astfel, cei care au cumpărat televizoare din gama 2018 încă sperau ca modelele lor să primească această actualizare în viitorul apropiat. Se pare însă că aceste modele, pentru că au depășit vechimea de doi ani și pentru că nu mai sunt în perioada de suport software, vor rămâne fără noi funcții.

Utilizatorii de televizoare LG din gama 2018: nu vor primi AirPlay 2

Compania a confirmat acest lucru pe contul său de Twitter din Marea Britanie, în care își cere scuze față de cliență, dar spune că aceste capabilități nu vor fi adăugate. Mesajul a fost șters între timp:

„LG nu plănuiește să actualizeze modelele de televizoare pre-2019 cu Airplay 2 sau Homekit, din păcate. Ne cerem scuze pentru neplăcerile cauzate”.

Capabilitatea AirPlay 2 diferă față de AirPlay 1 prin faptul că nu face o simplă „oglindire” a ecranului dispozitivului de pe care transmiți, ci accesează link-ul serviciului video sau audio trimis către televizor. De asemenea, AirPlay 2 poate fi integrat în alte dispozitive, produse de alte companii, pe când AirPlay 1 era prezent în principal pe dispozitive Apple TV, care erau apoi conectate la televizoare.

Mai mult, sunt foarte puține motive pentru care LG nu ar putea lansa actualizări de software pentru televizoarele mai vechi de doi ani. Platforma software WebOS este deținută în totalitate de companie, deci nu este limitată de cerințele Google, de exemplu, ca în cazul Android. În termeni de performanță, televizoarele din 2018 și cele din 2019 sau 2020 sunt similare, toate fiind bazate pe paneluri LCD și OLED similare. Apar câteva diferențe la capitolul conectică, cele mai recente fiind compatibile cu standardul HDMI 2.1, de exemplu.

sursa: Slashgear

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult