LG pregătește o nouă ofertă de televizoare Mini LED

29.12.2020
LG pregătește o nouă ofertă de televizoare Mini LED
foto: LG

LG lansează în 2021 o nouă gamă de televizoare Mini LED, echipate cu același tip de ecran comandat și de Apple pentru viitoarele modele MacBook și iPad.

Noua serie de televizoare se numește LG QNED și va fi disponibilă cu diagonale de afișare de până la 86 inch și rezoluție 86. Producătorul sud-coreean va face anunțul oficial în data de 11 ianuarie, cu ocazia expoziției CES 2021.

Încadrate la gama de top, acestea sunt ”primele televizoare care combină tehnologiile Quantum Dot și NanoCell într-un singur produs.”

Televizoarele LG QNED produc culori incredibil de precise, în timp ce lumina de fundal LED avansată oferă un contrast mai bun și negru mai convingător, pentru imagini de o vibrație și realism excepționale. Și cu o rată de reîmprospătare de până la 120Hz, aceste televizoare redă mișcarea lin și mai natural ”, a spus LG într-o postare pe blog.

Ce este tehnologia Mini LED

Deși numele folosit ar sugera altceva, tehnologia Mini LED este strâns legată de cea LCD, dar încearcă să imite proprietățile unui panou OLED.

Practic, imaginea este afișată tot de un ecran LCD, diferența majoră fiind dată de tehnologia de iluminare folosită. Astfel, în locul unor baghete LED izolate și membrană difuser pentru distribuția uniformă a luminii avem un număr mult mai mare de Mini LED-uri (fiecare diodă măsoară 0,2 mm sau mai puțin) plasate la distanțe egale. Sistemul Mini LED permite propagarea luminii direct în spatele ecranului LCD, îmbunătățind astfel unghiurile de vizibilitate și fidelitatea culorilor. Totodată funcția Local Dimming poate fi implementată mult mai precis, îmbunătățind contrastul prin întunecarea sau iluminarea selectivă a imaginii. În plus, luminozitatea maximă a ecranului poate fi mult mai mare, din moment sursa de lumină nu mai este concentrată în câteva zone.

LG televizoare Mini LED

 

Practic, ecranele Mini LED încearcă să ofere performanțe similare celor OLED, dar la un cost mult mai mic. Deși sunt implicate mai multe componente iar produsul finit este, obiectiv, mai complex, în practică este mai ușor să fabrici un panou LCD mare și sa-i adaugi tehnologia Mini LED, decât să produci un ecran OLED cu suprafață similară.

Acestea fiind spuse, OLED-urile oferă în continuare o experiență de vizionare mai bună, deoarece iluminarea de fundal este controlată la un nivel de pixel și fără complicațiile unor filtre polarizate.

Ce oferă noile televizoare LG QNED cu Mini LED

LG spune că televizoarele QNED cu tehnologia Mini LED împachetează până la 30.000 de LED-uri minuscule (de aici și numele) pentru a oferi un raport de contrast de 1.000.000: 1 și luminozitate superioară comparativ cu un panou LCD obișnuit. Cu până la 2.500 de zone de local dimming, LG susține că televizoarele QNED pot oferi o experiență HDR superioară. Totodată, LG promite și opțiuni mai accesibile în familia sa de televizoare QNED, fiind pregătite și modele 4K cu diagonale de afișare rezonabile.

LG QNED LG televizoare Mini LED

Și Samsung va lansa în 2021 televizoare  Mini LED

Samsung a înregistrat recent marca „Samsung Quantum Mini LED”, compania intenționând să lanseze „patru modele de televizoare mini-LED cu diagonale de 55, 65, 76 și 85 inch.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult