LG produce un televizor laser cu diagonală 100 inch

LG produce un televizor laser cu diagonală 100 inch

LG este pe cale să lanseze primul său televizor laser, capabil să redea imagini Full HD pe un ecran cu diagonala de 100 inch.

După cum sugerează şi numele ales, acesta nu este un televizor tipic de atârnat pe perete. De fapt, avem de-a face cu un dispozitiv compus dintr-un videoproiector cu tehnologie laser şi lentile de tip ultra short throw. Rolul ecranului este luat de o suprafaţă de proiecţie pe care imaginea este proiectată de la foarte mică distanţă.

LG produce un televizor laser cu diagonală 100 inch

Sistemul de proiecţie cu tehnologie laser poate atinge o luminozitate maximă de 150 cd/m şi are la bază o sursă de lumină LED cu durată de viaţă estimată la 25.000 ore – de aproximativ 5 ori mai mult decât un sistem de proiecţie cu lampă halogen.

Televizorul dispune de tuner digital încorporat, difuzoare stereo cu putere 20W, trei intrări HDMI, doi conectori USB şi o ieşire audio de tip S/PDIF. Mai este inclus un modul Wi-Fi pentru acces la internet, cu suport Intel Wireless Display pentru conexiuni video cu dispozitive compatibile.

Potrivit LG, televizorul cu tehnologie laser în valoare de 8999 dolari este capabil să ofere o experienţă Home Theater la un nivel de calitate impresionant, ce păstrează strălucirea imaginilor chiar şi în condiţii de lumină ambiantă puternică.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult