LG va include serviciul Google Assistant pentru toată gama de televizoare OLED 2018

Autor: Aurelian Mihai 03.01.2018
LG va include serviciul Google Assistant pentru toată gama de televizoare OLED 2018

LG va anunţa noua gamă de televizoare OLED la CES 2018, vârful de gamă fiind reprezentat de un model cu ecran 8K de 88”.

Deşi păstrează platforma WebOS folosită şi anii anteriori, LG face un pas în direcţia Android integrând serviciul Google Assistant de asistenţă prin comandă vocală, completând funcţionalitatea propriului asistent ThinQ AI, cel din urmă rămânând să aibă un rol mai apropiat de contextul unui televizor. Spre exemplu, utilizatorii vor putea folosi ThinQ AI pentru a căuta pe internet coloana sonoră a filmului aflat în redare sau programa oprirea automată a televizorului la finalul emisiunii urmărite.

Google Assistant va putea controla restul dispozitivelor smart din gospodărie şi răspunde la întrebări care nu ţin neapărat de rolul unui Smart TV.

În afară de tehnologiile AI pentru asistenţă şi comandă vocală, LG a dezvoltat pentru noile modele de televizoare şi un nou procesor de imagine numit Alpha 9, oferind algoritmi îmbunătăţiţi pentru reducerea zgomotului şi reprezentarea culorilor. Totodată, procesorul Alpha 9 aduce suport pentru redarea de conţinut HFR, la viteză de până la 120 cadre pe secundă.

Noile facilităţi vor fi disponibile şi cu modelele LG Super UHD 2018, echipate cu panouri LCD mai puţin costisitoare şi aceeaşi platformă WebOS pentru gestionarea funcţiilor Smart TV. Mai multe informaţii vom afla cu siguranţă din cadrul expoziţiei CES 2018, programată să înceapă peste doar câteva zile.

Tags: