LG vs. Samsung TV 2021: Cine câștigă războiul smart TV?

21.09.2021
LG vs. Samsung TV 2021: Cine câștigă războiul smart TV?

În ultimii ani, doi giganți sud-coreeni au dominat piața televizoarelor inteligente. Dar care câștigă? Iată comparația noastră dintre LG și Samsung în 2021 – și o perspectivă asupra viitorului ambelor companii.

Din ce în ce mai mulți oameni își iau televizoare inteligente în casele lor. Dar ce este mai exact un televizor inteligent? Pur și simplu, este un televizor care se poate conecta la serviciul de internet de acasă, fie cu un cablu ethernet cu fir, fie prin Wi-Fi. Poate transmite în flux diverse aplicații, se poate conecta la dispozitive inteligente de acasă sau chiar vine cu Alexa și Google Assistant. Cu un televizor inteligent nu este nevoie de un dispozitiv suplimentar pentru a transmite în flux.

Având în vedere cantitatea de servicii de streaming pe care le folosim, are sens să avem un televizor care să poată face totul pentru noi. Mai ales că mulți oameni renunță la compania de cablu și se îndreaptă spre utilizarea doar a serviciilor de streaming.

LG vs. Samsung

Pe piața televizoarelor inteligente, majoritatea mărcilor împrumută tehnologie și software de la alte companii. Este mai ușor și mult mai puțin costisitor. Dar atât LG, cât și Samsung și-au dezvoltat televizoarele inteligente de la zero.

LG produce afișaje OLED, care sunt considerate a fi cele mai bune în ceea ce privește culoarea și contrastul. Un tv Samsung încă folosește tehnologia QLED, care nu ajunge la nivelul OLED în materie de calitatea imaginii. Cu toate acestea, televizoarele QLED oferă concurență aprigă televizoarelor OLED în 2021. S-a observat că cele mai scumpe televizoare QLED au performanțe mai bune decât cele mai ieftine. Acest lucru se datorează faptului că QLED-urile high-end vin cu o intensitate mai bună de reglare locală completă, culori luminoase și unghiuri de vizualizare mai bune, ceea ce este absent la modelele low-end. Acest tip de diferență semnificativă lipsește în televizoarele OLED, deși OLED oferă un contrast și un nivel de negru mai bune. În plus, QLED este, de asemenea, mai luminos, în timp ce OLED are o uniformitate și unghiuri de vizualizare mai bune.

O altă caracteristică unică cu care au venit Samsung și LG este 8K. Ambele companii au avut lansări promițătoare de televizoare 8K, care nu numai că oferă imagini mai luminoase și mai clare, ci și duc experiența TV la nivelul următor.

În 2021, atât Samsung, cât și LG par să facă un pas înainte cu ecranele TV MicroLED și QNED. Aceste noi televizoare, anunțate la CES 2021, se concentrează pe afișaje mai mari cu rezoluție mai mare. QNED înseamnă Quantum Nano-Emitting Diodes și combină tehnologiile cuantice dot și NanoCell cu LED-uri. Este tehnologia de afișare utilizată în aceste cele mai noi televizoare LG și acestea sunt primele televizoare care folosesc cele două tehnologii împreună.

LG spune că QNED este un mare pas înainte în calitatea imaginii LCD, deoarece folosește Mini LED-uri ca sursă de lumină cu până la 30.000 Mini LED-uri pe panou. Acest lucru ar trebui să îmbunătățească luminozitatea și contrastul televizoarelor LCD tipice, făcând televizorul QNED Mini LED o opțiune interesantă pentru consumatori anul acesta. Televizoarele MicroLED de la Samsung, pe de altă parte, utilizează lumini LED pentru a elimina orice lumină de fundal și filtre de culoare utilizate pe afișajele convenționale. În schimb, televizorul produce lumină și culoare din propriul său pixel. Ca să nu mai vorbim că aceste lumini oferă o durată de viață de până la 100.000 de ore.

Un alt add-on de la Samsung în 2021 este capacitatea de a împărți ecranul, care îți va oferi posibilitatea de a reda conținut diferit într-un singur ecran TV în același timp.

Deci, după ce ai acoperit aceste aspecte, ai spune probabil că LG câștigă lupta LG vs. Samsung, nu? Însă aspectul prețului trebuie luat în considerare. În timp ce LG pare să fie superior din punct de vedere tehnic în prezent, Samsung oferă modele mai ieftine care își fac treaba.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult