Mitsubishi Laser TV – televizor cu retroproiecţie laser

08.01.2008
Mitsubishi Laser TV – televizor cu retroproiecţie laser

CES 2008 este evenimentul ales de Mitsubishi pentru a prezenta un prototip funcţional al unui Laser TV. Cu o diagonală de 65” şi rezoluţie full HD, acest Laser TV ar trebui să fie televizorul care să reproducă 98% din culorile recunoscut de ochiul uman. Demonstraţia de la CES a fost destul de limitată, dispozitivul nefiind pus alături de televizoare convenţionale pentru comparaţie. De asemenea, preţul şi disponibilitatea pe piaţă nu au fost specificate.

Mitsubishi Laser TV

Laser TV-ul are la bază sistemul de proiecţie din spate binecunoscut, dar sursa de lumină convenţională şi chip-ul DLP sunt înlocuite cu trei raze laser şi un chip DLP special. Avantajele aceste tehnologii sunt, pe lângă o calitate a imaginii mai bună, consumul redus de energie şi un spaţiu de proiecţie mai mic decât în cazul televizoarelor cu retroproiecţie standard. Gurile rele vorbesc însă despre pericolul pe care îl reprezintă raza laser pentru ochiul uman şi de costuri de producţie multe prea mari.

Laser TV

Acest Laser TV de la Mitsubishi nu este primul dispozitiv de acest fel construit. La sfârşitul anului trecut, compania SYCO din China a prezentat un prototip cu diagonala de 120”. Conform unor standarde de producţie adâncimea unui Laser TV cu diagonala de 62” ar trebui să fie de aproximativ 25 cm, iar greutatea mai scăzută chiar decât un LCD TV. Detalii şi imagini despre prezentarea Mitsubishi puteţi găsi pe site-ul Endgadget.com.

Mitsubishi Laser TV

Urmărește Go4IT.ro pe Google News