Noile televizoare LG OLED C2, G2 și Z2, sunt disponibile și în România

20.05.2022
Noile televizoare LG OLED C2, G2 și Z2, sunt disponibile și în România

După ce au fost anunțate în cadrul CES 2022, noile modele de televizoare OLED de la LG au ajuns, în sfârșit, și în România. Acesta vin cu paneluri în dimensiuni care variază între 42 și 97”, în funcție de model, și sunt echipate cu cele mai noi tehnologii, atât pentru o redare cât mai bună a filmelor și serialelor, dar și pentru a asigura experiențe de gaming de calitate.

Modelele care vor fi disponibile la debutul noii serii 2022 de OLED-uri de la LG în România fac parte din gamele C2, G2 și Z2. Fiecare vine cu propriile avantaje, însă, cu cât numele avansează în alfabet, și prețurile, dar și performanța crește.

LG a lansat televizoare OLED cu dimensiuni între 42 și 93″

Astfel, seria LG C2, considerată cumva în zona de medie spre înaltă, vine cu tehnologia LG EVO EX, care asigură luminozitate mai înaltă decât în trecut, pe modelele cu dimensiuni de peste 55”, asigurând o performanță similară cu ceea ce oferea seria G1 în 2021. Noutatea în cadrul seriei LG C2 este introducerea unei noi dimensiuni: de 42”. Aceasta este o versiune realizată special pentru a fi folosită drept monitor pentru gaming, atât pentru consolele de jocuri, cât și pentru PC. LG C2 este livrat în dimensiuni de 42, 48, 55, 65, 77 și 83”.

Seria G2, sau „Gallery”, este realizată special pentru a fi montată pe perete și este dedicată utilizatorilor exigenți, care își doresc cele mai noi tehnologii din piață. G2 pornește de la dimensiuni de 55” și oferă variante de 65, 77, 83 și, cea mai mare dimensiune pentru un OLED de până acum, 93”. Televizoarele G2 folosesc un sistem de răcire pe spatele panelului, care asigură o luminozitate și mai înaltă, pentru un efect HDR mai pronunțat. În rest, acesta beneficiază de toate avantajele seriei C2, inclusiv la capitolul gaming. De altfel, C2 și G2 beneficiază de aceleași procesoare proprietare LG Alpha 9 Gen 5, și de câte patru porturi HDMI 2.1 la 48 Gbps, fiind unele dintre puținele televizoare de pe piață care au mai mult de două astfel de port-uri.

LG 42C2

În cele din urmă, LG lansează în România și seria Z2, „Signature”. Aceasta este cea mai avansată serie a companiei, oferind doar două opțiuni de display, de 77 și de 88”, aceste paneluri oferind o rezoluție 8K, nu 4K, precum în cazul C2 și G2. Prețurile pentru aceste modele sunt însă în afara posibilităților publicului larg. Cel mai ieftin LG Z2 pornește de a 15.000 euro.

Variantele „premium” primesc garanție extinsă

Toate aceste televizoare rulează însă noul WebOS 22, care promite fluiditate îmbunătățită față de versiunea precedentă, agregarea de conținut de pe toate platformele utilizatorilor, cât și funcții de gaming avansate, precum compatibilitate cu toate standardele importante din acest domeniu: VRR, NVIDIA G-Sync, AMD FreeSync Premium sau ALLM. Există acum posibilitatea de a realiza mai multe profiluri de utilzator pe televizoarele LG, cât și capabilitatea de a folosi Room to Room Share, care transmite semnalul de pe un televizor dintr-o cameră pe un alt televizor LG din altă cameră, direct prin Wi-Fi. Poți astfel să te uiți la programe TV de pe cablu, având cablul conectat la unul singur.

Pentru seriile G2 și Z2, LG promite chiar și 5 ani de garanție extinsă pentru display-urile televizoarelor. Având în vedere că încă există utilizatori care se sperie de panelurile OLED de frica burn-in, această garanție extra ar trebui să mai reducă din grija clienților. Cu toate acestea, noile sisteme de răcire ale panelurilor, tehnologiile noi folosite în producția acestora, și sistemele software de protecție a panelurilor integrate în software-ul LG ar trebui să reducă la minimum riscul de burn-in pe toate modelele.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult