OnePlus TV: un televizor inteligent cu AI şi conectivitate avansată cu smartphone-ul

17.09.2018
OnePlus TV: un televizor inteligent cu AI şi conectivitate avansată cu smartphone-ul

OnePlus a demonstrat că poate să livreze produse excelente la preţuri accesibile pe piaţa de smartphone-uri, iar acum se îndreaptă către o nouă categorie de produse. Probabil că dacă ar fi să presupunem am spune că OnePlus va realiza o tabletă sau un smartwatch, însă Pete Lau, CEO-ul companiei, a declarat într-un interviu pentru Business Insider că următoarea sa ţintă este piaţa Smart TV, oferind şi câteva detalii despre producul pe care compania vrea să îl lanseze.

Lau a dezvăluit că televizoarele inteligente ar trebui să fie mai bine conectate cu alte dispozitive din jur, în special cu smartphone-urile, iar asta doreşte acesta să realizeze cu OnePlus TV. Acesta ar folosi un software care să comunice fără probleme cu un smartphone, putând afişa clipuri, fotografii sau alte tipuri de conţinut imediat, fără timpi de aşteptare sau conexiuni complexe. De asemenea, televizorul ar beneficia de un asistent virtual integrat, însă nu este clar dacă vorbim despre o soluţie proprietară sau un asistend deja existent precum Google Assistant, Alexa, etc.

Televizorul se află încă într-un stadiu incipient, însă Pete Lau crede că OnePlus va putea livra acest produs cândva în 2019. Viziunea completă a acestui produs ar fi însă îndeplinită în timp, prin actualizări software, Lau sperând să ofere pentru început o experienţă de utilizare de bază, peste care să adauge noi „straturi”.

OnePlus TV se va baza foarte mult pe integrarea unei camere, ceva ce cu siguranţă va îngrijora mulţi utilizatori, însă Lau consideră că vor avea o soluţie pentru această problemă. De asemenea, sistemul de operare al televizorului ar putea fi un hub central pentru întreaga activitate de smart home, putând controla toate dispozitivele inteligente folosind telecomanda.

Rămâne de văzut cum vede OnePlus televizorul „modern” în 2019 şi dacă va reuşi pe această piaţă să creeze produse similare cu ce a făcut pe piaţa de telefoane mobile. Dacă OnePlus reuşeşte să livreze un televizor performant şi ieftin, care să îmbunătăţească semnificativ experienţa greoaie a televizoarelor inteligente de astăzi, am putea avea de a face cu un nou jucător important pe o piaţă care nu o duce aşa bine în ultimii ani.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult