Philips 7502 (49PUS7502/12) – televizor LED Ultra HD cu Android şi funcţie Ambilight [REVIEW]

17.01.2018
Philips 7502 (49PUS7502/12) - televizor LED Ultra HD cu Android şi funcţie Ambilight [REVIEW]
DESIGN ŞI PREZENTARE, CARACTERISTICI TEHNICE

Când vine vorba despre televizoare, majoritatea oamenilor pe care îi cunosc menţionează frecvent mărcile Samsung, LG şi Sony. Sunt, însă, mulţi alţi producători care au în portofoliu modele foarte atractive. Printre aceştia se numără TP Vision, care deţine marca Philips. În acest articol analizăm modelul Philips 49PUS7502/12 (cred că producătorii de televizoare trebuie să găsească nume mai „sexy” pentru produsele lor), un televizor LED inteligent cu funcţie Ambilight, sistem de operare Android, ecran cu diagonala de 123 de centimetri şi rezoluţie Ultra HD.

DESIGN ŞI PREZENTARE

Acest model a fost anunţat în luna mai a anului trecut şi face parte din gama 2017 a producătorului. Dintre televizoarele prezentate atunci, Philips 7502 este depăşit ca performanţă doar de modelul high-end 9002 OLED. Totuşi, 7502 este cel mai avansat televizor mid-range din oferta actuală a TP Vision şi unul dintre cele mai bune de pe segmentul lui de piaţă.

Când scoţi televizorul din cutie, atrage atenţia imediat grosimea mică a acestuia (15 mm) in partea de sus, care îi conferă o eleganţă sporită. Spre partea de jos grosimea maximă ajunge la 40 de mm. Marginile argintii ale ramei din aluminiu sunt înguste (10 mm). Soundbar-ul încorporat (numit „Visible Sound”), cu o grosime de 25 mm, este poziţionat pe marginea de jos, imediat sub display. Grila acestuia este realizată din plastic perforat. Aspectul general este unul minimalist, fiind puţine elemente care distrag atenţia.

Suportul metalic, cromat, include o caracteristică interesantă. Televizorul poate fi rotit uşor spre stânga sau spre dreapta, fără ca suportul să se mişte de pe poziţie. Această caracteristică este utilă pentru a scăpa de reflexii sau pentru a orienta televizorul în aşa fel încât să vezi mai bine din locul în care te afli. Totuşi, funcţia sacrifică din stabilitate. Împins puţin cu degetul în partea de sus, televizorul se clatină destul de mult. Pentru cei care doresc să monteze televizorul pe perete, acesta dispune de sistem de prindere compatibil VESA (200 x 200 mm).

Am apreciat telecomanda Philips, care include cam tot ce ţi-ai putea dori şi nu urmează tendinţa de simplificare întâlnită la alţi producători. Vine cu tastatură Qwerty pe partea din spate şi buton dedicat pentru Netflix pe partea frontală. Aceasta este mai aerisită decât modelele anterioare de la acest producător, fapt care îţi permite să înveţi mai repede să o foloseşti fără să te uiţi mereu la ea, iar modul în care sunt poziţionate tastele este intuitiv.

Opţiuni de conectivitate:

Caracteristici tehnice principale:

Tip: LED

Ecran: 4K Ultra HD (3.840 x 2.160 pixeli), diagonală de 123 cm, format al imaginii 16:9

Sistem de operare: Android TV (6.0.1)

Procesor: quad-core, Mediatek 5891

RAM: 2 GB

Stocare internă: 16 GB (poate fi extinsă prin intermediul portului USB)

Luminozitate: 400 cd/m²

HDR: Da

Funcţii speciale: Ambilight 3

Tunere digitale: DVB-C, DVB-S, DVB-S2, DVB-T, DVB-T2

Conectivitate: 4 x HDMI, 2 x USB (unul este 3.0), antenă IEC75, CI+, Ethernet-LAN RJ-45, ieşire audio digitală (optică), jack audio de 3,5 mm, conector prin satelit, intrare audio S/D

Putere (RMS) difuzoare: 45 W

Greutate (cu suportul montat): 20,3 kg

Părţi pozitive

Calitate foarte bună a imaginii, apropiată de OLED
Apreciez mult funcţia Ambilight
Design elegant, bazat pe materiale de calitate
Suport HDR
Hardware competitiv

Părţi negative

Interfaţa Android TV nu este la fel de reuşită ca cele din platformele rivale
Obţinerea celei mai bune imagini se obţine prin setări care nu sunt uşor de făcut

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult