Samsung ES7000 Smart TV – cu mult mai mult decât un televizor de top

Samsung ES7000 Smart TV - cu mult mai mult decât un televizor de top

Faptul că televizoarele au evoluat extrem de mult în ultimii 20 de ani nu mai este de mult un secret. Faptul că Smart TV-urile au evoluat la rândul lor este ceva demn de luat în seamă. Vă vom prezenta în continuare impresiile noastre după o săptămână în compania unui LCD TV de top al momentului. Este vorba despre Samsung ES7000 Seria 7 cu diagonala de 55″.

Samsung ES7000 cu diagonala de 55"

Construcţie şi amplasare în cameră

Faptul că îţi permiţi un LCD TV mare nu înseamnă că trebuie să-l şi cumperi. Diagonala trebuie să fie direct proporţională cu distanţa de la care va fi privit. Din păcate, nu există o formulă clară de calcul. Distanţele recomandate de producători şi alţi experţi din domeniu pot varia destul de mult, în ciuda faptului c-ar trebui să se bazeze pe acelaşi factor: câmpul vizual uman. În medie, un LCD TV cu diagonala de 55″ ar trebui să fie privit de la o distanţă de 2-4 m.

Personal, consider că o distanţă de 3,5-4,5 m este optimă pentru Samsung ES7000 de 55″. La o distanţă de aproximativ 2,5 m am putut diferenţia pixelii în anumite situaţii. De asemenea, de la distanţe mici, ochii vor fi nevoiţi să lucreze destul de mult pentru a urmări un subiect pe ecran.

Samsung ES7000 - un profil foarte subţire

Trecând peste factorul amplasare, ajungem la capitolul construcţie. Pentru dimensiunile sale, Smart TV-ul de faţă este foarte subţire. Vorbim despre un panou de aproape 30 mm grosime ce cântăreşte 16,4 kg fără picior şi 18,3 kg împreună cu el. Din fericire, montajul este foarte rapid. În mai puţin de 10 minute de la deschiderea cutiei, LCD TV-ul era bine amplasat în birou şi conectat la priză.

Se pot remarca foarte uşor două elemente de construcţie, amplasate simetric: camera foto de pe latura superioară şi logo-ul Samsung de pe latura inferioară. Piciorul este solid şi nu ne-a dat emoţii. Cei care doresc să-l monteze pe perete au la dispoziţie un sistem VESA 400 mm.

Cele două telecomenzi din pachet

Specificaţii

  • Diagonală: 55″
  • Rezoluţie: 1920×1080
  • Iluminare panou: LED
  • 3D: Da
  • Clear Motion Rate: 800
  • Conectori: 3 x HDMI, 3 x USB, Component, Compozit, căşti, audio out digital, LAN
  • WiFi: Da
  • Difuzoare: 2 x 10 W
  • Consum: 110 W mediu, 55 W eco, 0,1 W stand-by
  • Ochelari 3D activi: Da, 2 perechi
  • VESA: 400 mm
  • Dimensiuni: 1238 x 790 x 165 mm cu picior
  • Greutate: 18,3 kg cu picior, 16,4 kg fără picior

Calitatea imaginii

Cînd vine vorba despre un LCD TV de statura lui Samsung ES7000, aşteptările sunt mari. Din fericire, televizorul nu dezamăgeşte. De la distanţa potrivită, imaginea este foarte clară, iar utilizatorii pot să-şi potrivească după preferinţe intensitatea culorilor şi luminozitatea. Negrul este foarte profund şi la redarea unor filme, rama ecranului cu greu poate fi diferenţiată de suprafaţa de afişare. Din păcate, nu mă pot pronunţa în legătură cu calitatea imaginii aşa cum aş face-o pentru un monitor. Imaginea este foarte procesată şi este greu de găsit un mod de afişare care să nu fie afectat de ea. Pot spune doar că unghiurile de vizibilitate nu sunt o problemă.

Magazinul de aplicaţii

Control vocal sau prin gesturi

Samsung ES7000 este cu adevărat un Smart TV. Telecomanda a devenit opţională în multe cazuri deoarece este oferit control prin intermediul gesturilor şi prin intermediul comenzilor vocale. Camera frontală joacă un rol foarte important în acest sens. Ea poate fi ajustată pe verticală pentru a recunoaşte uşor o persoană aflată pe canapea. Dacă ridici o mână şi o ţii 2-3 secunde în aer, pe ecran va apărea un cursor care se va mişca în acelaşi timp cu mâna ta. Pentru click trebuie doar să strângi pumul. Precizia este decentă, însă mâna va obosi dacă doriţi să tastaţi o adresă mai lungă în browser. Ca şi în cazul altor televizoare Smart de ultimă generaţie, Samsung ES7000 suportă tastatură şi mouse.

Controlul vocal este puţin limitat la nivel de comenzi şi va fi util în funcţie de accentul fiecăruia. Aşa cum vă închipuiţi, limba română nu este suportată. O altă facilitate oferită de Smart TV-ul de la Samsung este recunoaşterea facială pentru accesul la conturile Smart Hub şi Facebook. Ea vă scuteşte de introducerea datelor personale într-o interfaţă care este lentă fără o tastatură şi un mouse. Dacă aveţi un astfel de kit wireless la îndemână, televizorul îl va recunoaşte automat.

Samsung ES7000 - suita de aplicaţii

Televizorul Samsung ES7000

E o plăcere să te uiţi la Samsung ES7000 atunci când redă un program TV HD. Cele transmise digital terestru în Bucureşti se văd foarte bine, chiar şi cu o antenă de cameră. Evident, există zone cu semnal mai bun şi altele cu semnal slab. Programele pot fi înregistrate pe o memorie externă, însă televizorul trebuie s-o formateze şi s-o testeze în prealabil pentru a fi sigur că suportă rata de transfer necesară.

Media playerul Samsung ES7000

Dacă veţi achiziţiona televizorul de faţă, un media player dedicat devine inutil. Din toate clipurile video testate, cu o serie lungă de formate şi codec-uri, nu a fost niciunul care să nu poată fi rulat de Smart TV. Printre aplicaţiile preinstalate se numără cele care oferă acces la Facebook, Twitter şi YouTube.

Smart TV-ul Samsung ES7000

Numărul aplicaţiilor disponibile pentru televizorul de faţă nu este foarte mare, însă el este în creştere. O parte au fost dezvoltate special pentru el de către producător, printre ele numărându-se aplicaţia de Fitness, Family Story şi seria educativă pentru copii Kids. Camera frontală poate fi folosită pentru conversaţii prin intermediul Skype, ea având rezoluţie HD. Pentru cei interesaţi este suportat şi Google Talk. Conectarea la Internet se poate face prin cablu, dar şi prin intermdiul modulului WiFi integrat. Mai multe detalii găsiţi în testul monitoruilui LCD TV Samsung T24B750, care oferă o platformă Smart TV similară.

Samsung UE55ES7000 este disponibil în România

Preţ şi disponibilitate

Modelul testat de noi se numeşte Samsung UE55ES7000 şi este disponibil în magazinele din ţara noastră la un preţ de aproximativ 10.000 lei.

Concluzie

Samsung ES7000 este un televizor excepţional. El poate să ofere o experienţă excelentă la redarea filmelor, iar posibilitatea de-a înregistra programele TV favorite atunci când nu sunteţi prezent în faţa lui este un mare plus. De la distanţa potrivită, imaginea oferită de Samsung ES7000 are o calitate foarte bună, iar luminozitatea şi contrastul sunt de top. Mai mult, am apreciat felul în care acest LCD TV reuşeşte să afişeze negrul.

Părţi pozitive

ecran superb, mare
foarte subţire
media player foarte capabil
modul WiFi integrat
control vocal şi prin gesturi
o serie de aplicaţii interesante
webcam HD integrat

Părţi negative

browser-ul este puţin cam lent

Urmărește Go4IT.ro pe Google News