Samsung lansează noua gamă UHD TV pentru piaţa locală

Samsung lansează noua gamă UHD TV pentru piaţa locală

Samsung Electronics România lansează noua gamă de televizoare UHD TV pentru piaţa locală, reprezentată de vârful de gamă Samsung 85S9 (diagonală 85 inch şi modelele UHD din seria F9000, cu diagonale de 65 şi 55 inch.

Samsung lansează noua gamă UHD TV pentru piaţa locală

Samsung UHD TV de 85 inch (85S9), impresionează prin calitatea imaginii şi prin sistemul de sunet performant. Prezentat într-o carcasă suplă şi cu design minimalist, modelul poate fi achiziţionat din magazinele partenerilor Samsung la preţul de 154.999 Lei. Pentru preţul plătit ne alegem cu un televizor capabil să redea imagini de 4 ori mai clare decât un televizor Full HD, folosind rezoluţia 3840 x 2160. Pentru un ecran cu o diagonală de 85 de inch, aceasta înseamnă 52 de pixeli per inch.

Tehnologia Quadmatic picture engine, implementată cu ajutorul unui procesor quad-core, prelucrează semnalul video folosind un algoritm în patru paşi, capabil să asigure îmbunătăţirea imaginii de la HD sau Full-HD până la UHD (Ultra High Definition), printr-o serie de reglaje ale următoarelor funcţii: acurateţea imaginii, luminozitate, contrast, detaliu. Acest algoritm detectează tipul de conţinut redat pentru a alege metoda de adaptare potrivită formatului respectiv – SD, HD sau Full-HD, intensifică detaliile prin procesare pe bucăţi a imaginilor, elimină zgomotele de compresie şi execută up-scalling-ul la calitate foarte apropiată de rezoluţia 4K nativă.

Samsung UHD TV 85S9

Tot în sprijinul calităţii imaginii avem şi tehnologia Ultra Clear Panel & Precision Black Pro, prin care ecranul este divizat în 240 de zone iluminate separat de câte un LED a cărui intensitate poate fi controlată individual, pentru a oferi un negru profund. În plus, prin tehnologia Micro Dimming Ultimate ecranul este împărţit în 1,152 de zone pe care se aplică setările de contrast, culoare şi ajustare a detaliilor, pentru o imagine cât mai intensă.

Televizorul Samsung UHD S9 include şi un sistem audio încorporat, cu o putere de 120W. Acesta este compus dintr-o pereche de boxe plasate în partea superioară a televizorului, respectiv subwoofer pentru acoperirea sunetelor joase.

Samsung UHD TV este singurul model de pe piaţă care, prin Evolution Kit, permite upgrade-ul procesorului şi a memoriei televizorului, garantând astfel compatibilitatea cu viitoarele standarde UHD. Mai mult, Evolution kit va face upgrade-ul de software, aducând cele mai noi servicii şi beneficii ale Smart TV-urilor.

Împreună cu UHD TV 85S9, Samsung a lansat pe piaţa locală şi modelele UHD din seria F9000, de 65 de inch şi 55 de inch, la preţurile recomandate de 7000 Euro şi 5000 Euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult