Samsung, lider global ar pieței de televizoare pentru 16 ani

21.02.2022
Samsung, lider global ar pieței de televizoare pentru 16 ani

Samsung a dominat în topul vânzărilor de televizoare și în 2021, producătorul sud-coreean rămânând lider de piață timp de 16 ani, neîntrerupt.

Principal furnizor de ecrane și pentru piața smartphone, respectiv cea de monitoare pentru PC, Samsung a dominat și în 2021 piața de televizoare, 19.8% dintre modelele de televizoare vândute venind echipate cu ecrane furnizate de compania sud-coreeană. Din punct de vedere al valorii de piață, parcursul este și mai impresionant, Samsung generând 29.5% din veniturile vânzările consemnate în această industrie, în ultimii 5 ani.

Succesul înregistrat de Samsung este în mare bazat pe eforturile depuse cu promovarea gamei de televizoare QLED, bazate pe o tehnologie cu avantaje dovedite în privința calității imaginii, dar totuși accesibilă din punct de vedere al prețurilor practicate.

De la debutul ofertei de televizoare QLED, în anul 2017, Samsung a vândut nu mai puțin de 26 milioane de unități, dintre care 9.43 milioane au fost livrate doar pe parcursul anului 2021:

  • 2017: 0.80 milioane
  • 2018: 2.60 milioane
  • 2019: 5.32 milioane
  • 2020: 7.79 milioane
  • 2021: 9.43 milioane

În ce privește piața de televizoare premium (preț mai mare de 2500 dolari), Samsung se poate lăuda cu 44.5% din totalul vânzărilor realizate anul trecut. Mulțumită succesului avut cu gama de televizoare QLED, Samsung a reușit să păstreze o cotă de piață de peste 40% pe acest segment, încă din anul 2019. Iar dintre televizoarele vândute la gama premium, 44.9% au fost modele cu diagonală a ecranului de 80 inch, sau mai mari.

Samsung și-a făcut prima dată simțită prezența ca și lider al pieței globale de televizoare în anul 2006, urmând ca succesul să fie consolidat în anul 2009 odată cu introducerea familiei de televizoare LED TV, diferențiate prin substituirea sursei de lumină CCFL (tub catodic) cu una bazată pe tehnologie LED, mult mai eficientă din punct de vedere al consumului de energie și cu avantaje evidente în privința ergonomiei (a permis televizoare mult mai suple) și protecția mediului înconjurător (nu conține mercur). În timp, televizoarele LCD cu iluminare LED și-au demonstrat avantajele și pe partea de fiabilitate, demonstrând că pot funcționa mai mult timp fără ca aspectul imaginii să aibă de suferit.

Anul trecut, Samsung a dezvăluit noua ofertă de televizoare Neo QLED (Mini-LED) și Micro LED, care consolidează avantajele acestei tehnologii, apropiind calitatea imaginii de cea a soluțiilor OLED, mai costisitoare și predispuse la uzură prematură, manifestată prin apariția efectului burn-in.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult