Samsung, profit în creştere cu 45% în primul trimestru al acestui an

06.04.2013
Samsung, profit în creştere cu 45% în primul trimestru al acestui an

Anul trecut a fost unul foarte bun pentru compania Samsung, aceasta reuşind să devină cel mai mare producător de telefoane mobile şi cel mai mare producător de smartphone-uri, consolidându-şi totodată poziţia secundă în topul producătorilor de circuite integrate şi memorii NAND şi locul întâi în topul producătorilor de televizoare.

Conform unui raport financiar preliminar publicat de către companie, anul acesta a debutat sub auspicii la fel de bune. Rezultatele preliminare neauditate pentru primul trimestru al acestui an, pe care Samsung le-a publicat joi, preconizează venituri care se vor ridica la o sumă undeva între 45,39 şi 47,17 miliarde de dolari, o creştere de circa 13 procente de la cei 39,9 miliarde de dolari încasaţi în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mai interesantă este însă creşterea profitului, compania estimând sume între 7,56 şi 7,92 miliarde dolari. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când compania a avut un profit de 5,15 miliarde dolari, creşterea este de circa 45 de procente. Aceasta nu este cea mare creştere înregistrată de companie, primul trimestru al anului trecut aducând aproape o dublare a profitului de la an la an, însă 2012 a afectat divizia de memorii, care s-a luptat cu cereri şi preţuri în scădere şi a reuşit o creştere de numai 6.7 procente.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News