Samsung lansează noile serii de televizoare 2021 Neo QLED, MicroLED și Lifestyle

07.01.2021
Samsung lansează noile serii de televizoare 2021 Neo QLED, MicroLED și Lifestyle

Prezentată în cadrul primului eveniment virtual First Look găzduit înainte de CES 2021, noua ofertă de televizoare Samsung 2021 este alcătuită din seriile Neo QLED, MicroLED și Lifestyle.

Samsung a introdus o tehnologie numită Neo QLED, pentru modelele sale emblematice 8K (QN900A) și 4K (QN90A). Neo QLED este o combinație între o nouă tehnologie pentru iluminare din spate – Quantum Mini LED și procesorul de imagine Samsung Neo Quantum.

televizoare Samsung 2021

La fel ca Mini LED, tehnologia Neo QLED presupune folosirea unor elemente LED individuale în spatele afișajului, care pot focaliza lumina pe o zonă mult mai mică. Acest lucru permite acuratețe mult mai bună la folosirea sistemului Local Dimming, rezultând un contrast mai mare prin întunecarea și iluminarea selectivă a diferitelor porțiuni din imagine. Samsung nu specifică câte zone au noile sale televizoare, doar că este mai bun decât QLED-ul lor tradițional.

Neo QLED are, de asemenea, un nou procesor de imagine numit Neo Quantum Processor, care utilizează 16 modele de rețele neuronale instruite în upscaling AI și deep learning pentru a scala imaginea sursă la rezoluția nativă a televizorului.

televizoare Samsung 2021

Televizoarele Neo QLED 2021 se diferențiază și prin alte caracteristici, cum ar fi ramă mai subțire în jurul ecranului, un nou Slim One Connect Box pentru gestionarea cablurilor, un nou sistem audio cu urmărirea obiectelor și optimizarea spațială. Alte caracteristici noi includ Samsung Health cu o funcție de antrenor personal, moduri pentru jocuri cu rată de aspect 21: 9 și 32: 9, suport AMD FreeSync Premium Pro, Google Duo și integrare Office 365.

Samsung a anunțat, de asemenea, două noi modele de televizoare Smart TV cu tehnologie microLED, disponibile în cu diagonale de 110 inch și 99 inch. Acestea sunt modele 4K, cu suport pentru sunet 5.1 și opțiune vizualizare split-screen în modul 4×4.

televizoare Samsung 2021

microLED este o tehnologie de afișare auto-emitentă, oarecum similară celei OLED. Dar spre deosebire de OLED, microLED-ul nu folosește compuși organici, iar pixelii nu se degradează în timp. De asemenea, ecranele microLED pot atinge niveluri de iluminare mult mai ridicate. Cu toate acestea, această tehnologie a fost mult timp prea costisitoare pentru a ajunge la consumatorii de rând, primele generații de ecrane microLED fiind livrate mai ales clienților din segmentul business, ca și soluții premium de afișaj pentru prezentări și panouri publicitare.

televizoare Samsung 2021

Astfel, noile televizoare lansate de Samsung în 2021 sunt primele produse de consum bazate pe tehnologia microLED. Fără îndoială, prețurile vor fi exorbitante, însă asta nu va fi o problemă pentru consumatorii cu buzunare adânci, care doresc să dispună de cele mai performante televizoare ale momentului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult