Cât costă, de fapt, cel mai ieftin Smart TV vândut pe eMag

21.04.2020
Cât costă, de fapt, cel mai ieftin Smart TV vândut pe eMag

Smart TV-urile sunt atât de populare în ultima perioadă încât este din ce în ce mai greu să găsești un ecran fără funcții inteligente în ultima perioadă. Totuși, nu toți au bugete foarte mari pentru astfel de dispozitive sau nu caută decât televizoare pe care să le poată instala în locuri unde nu au nevoie de cea mai recentă și mai performantă tehnologie. Iată astfel care este cel mai ieftin Smart TV de pe eMAG pe care îl poți cumpăra în acest moment.

Când am spus cel mai ieftin Smart TV, vorbeam serios, așa că nu ne-am uitat după vreun brand anume sau foarte multă funcționalitate extra, rezoluție de ultimă generație sau alte caracteristici speciale. Modelul cel mai ieftin din oferta eMAG este astfel Star-Light 24DM6500, un model cu diagonală de numai 24”, adică 60 de cm. Acesta are astfel dimensiunile unui televizor CRT mai vechi, însă pe format widescreen 16:9 și pare să fie echipat cu sistemul de operare Android, care oferă acces la diverse aplicații de redare.

Chiar dacă acest model Star-Light rulează Android, se pare că acesta nu este în versiunea celor de la Google, cu servicii Google Play active. În schimb, acesta vine cu Aptoide ca magazin de aplicații preinstalat, de unde pot fi instalate toate aplicațiile pe care ți le poți dori. Pagina produsului sugerează că aplicații precum Netflix, Kodi, Hulu, YouTube și VLC Player ar trebui să fie pre-instalate. Televizorul beneficiază de conexiune WiFi pentru conectarea la internet, deci nici nu este necesar un cablu pentru asta.

La capitolul hardware, smart TV-ul Star-Light oferă un panel LCD cu retro-iluminare LED (probabil tehnologie TN), cu rezoluție HD 1.366 x 768 pixeli, și este echipat cu tuner DVB-C, DVB-S2 și DVB-T2, pentru a putea recepta canalele de televiziune în format digital. De asemenea, există și un port CI+ pentru decodarea pachetelor de programe mai avansate precum cele cu HBO sau canale care sunt plătite separat de abonamentul de bază. Cei care doresc să redea filme și seriale de pe PC vor putea să le stocheze pe un stick sau HDD extern și să le conecteze direct la televizor pe una dintre cele două mufe.

smart tv ieftin star-light emag

La capitolul conectică avem de a face cu două port-uri HDMI, un jack de 3,5mm, intrări pentru dispozitive pe cabluri Component și chiar un port VGA.

Acest smart TV este cel mai potrivit probabil pentru a fi amplasat în bucătărie sau în camera unui copil, fiind mic, ieftin și ușor și echipat cu destule funcții. Vine însoțit de cablu de alimentare și telecomandă, și cântărește doar 2,5 kg. Producătorii îl încadrează în clasa A de cu un consum de numai 23W și include și un suport de montură pe perete de tip VESA 100 x 100.

La 499 lei după reducere (prețul original fiind de 749 lei), acest smart TV Star-Light pare să fie potrivit pentru oricine este în căutarea unui televizor mic și ieftin, care să ofere și câteva funcții smart și conectivitate cu telefonul mobil.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult