Sony lansează primul său televizor cu rezoluţie 4K

31.08.2012
Sony lansează primul său televizor cu rezoluţie 4K

Sony XBR-84X900 este un televizor de 84 inch, ce afişează imagini la impresionanta rezoluţie 3840×2160 pixeli.

Sony XBR-84X900

Primul televizor Sony din generaţia 4K TV este şi primul model care adoptă tehnologie 3D pasivă, permiţând vizionarea filmelor 3D folosind simpli ochelari cu lentile polarizate, mai uşori şi mult mai ieftini decât alternativele pentru sisteme 3D active.

În ambele laturi ale ecranului, separat faţă de corpul televizorului, avem un sistem audio cu putere de 50W, ce promite o experienţă surround 5.1 la nivel de calitate comparabil unui sistem audio dedicat.

Sony XBR-84X900 oferă suport pentru reţele WiFi şi poate fi controlat direct cu telefonul mobil sau tableta, instalând aplicaţia Sony Media Remote.

Noul televizor se alătură ofertei Sony de produse 4K, ce cuprinde deja camere video şi videoproiectoare cu rezoluţie 4K. Primul model Sony 4K TV ar putea ajunge în magazine în preajma sărbătorilor de iarnă, cu un preţ încă neprecizat dar cu siguranţă piperat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult