Stick USB cu Android 4.0, la mai puţin de 100 $

21.05.2012
Stick USB cu Android 4.0, la mai puţin de 100 $

Să presupunem că luăm un smartphone de ultimă generaţie şi eliminăm bateria, ecranul şi carcasa. Ne rămâne placa de bază cu componentele ce rulează sistemul de operare. Ele încap lejer în carcasa unui stick USB mai mare, aşa cum putem vedea mai jos. Dispozitivul se numeşte Allwinner A10 Android 4.0 mini PC şi este mai interesant decât pare. După ce-l alimentezi şi-l conectezi la un LCD TV prin mufa HDMI, ai la dispoziţie facilităţile similare unei tablete cu Android 4.0. Mufa USB de dimensiuni normale poate fi folosită pentru conectarea unui kit wireless cu mouse şi tastatură, iar memoria internă de 4 GB poate fi extinsă cu un card microSDHC de 32 GB.

Allwinner A10 mini PC - rulează Android 4.0

Allwinner A10 are suport pentru WiFi 802.11b/g şi este motorizat de un procesor la 1,5 GHz. Este drept că specificaţiile nu sunt foarte atrăgătoare, în comparaţie cu dispozitivele high end ce rulează Android 4.0 la ora actuală, însă un LCD TV vechi poate deveni instant un Smart TV cu doar 74 $. Acesta este preţul dispozitivului ce măsoară 88 x 35 x 12 mm şi cântăreşte 200 g. Din păcate, site-urile din China care-l afişau în ofertă şi-au epuizat stocurile foarte repede. Ţinând cont de ce oferă Allwinner A10, nu ne mirăm de asta. Există o alternativă, ce urmează a fi disponibil în ţările nordice la sfârşitul acestei luni, însă preţul ei va fi de 200 $.

FXI Cotton Candy - o alternativă mai scumpă

La baza lui Allwinner A10 pare să stea un HDMI Dongle, prezentat de Always Innovating la CES 2012. Platforma lor poate fi licenţiată şi este compatibilă cu sisteme operare precum Android şi Ubuntu. Am fi foarte interesaţi să testăm un astfel de mini PC, dar nu ştim dacă aduce cineva în România aşa ceva. Un astfel de dispozitiv ar putea afecta piaţa de playere multimedia şi televizoare Smart.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News