The Sero, un TV Samung 4k ce se roteşte automat în poziţie verticală

26.02.2020
The Sero, un TV Samung 4k ce se roteşte automat în poziţie verticală

Este clar că videoclip-urile verticale sunt aici să rămână pentru ceva timp, având în vedere lansarea unui noun TV Samsung 4k ce se poate roti automat în poziţie verticală pentru ca utilizatori să poată urmări cu lejeritate videoclipuri de pe Instagram sau Tik Tok.

Anul acesta la CES 2020, Samsung a lansat The Sero, un TV Samsung 4k QLED ce se roteşte automat pentru a reda orientarea filmelor sau videoclipurilor redate. Acesta poate fi conectat la telefon, fiind ideal pentru utilizatorii platformelor de socializare. A fost chiar numit ca fiind un televizor special conceput pentru Generaţia Z, pentru că aceştia petrec suficient de mult timp urmărind filmuleţe pe Instagram, Tik Tok sau diverse platforme de streaming.

Acest nou TV Samsung 4k şi-a făcut debutul în Coreea de Sud, dar compania consideră că această idee merită răspândită la nivel global. The Sero este vândut într-o singură mărime, pentru moment, cea de 47 de inch. În Coreea este dipsonibil la un preţ de aproximativ 1600 de dolari, dar Samsung promite că acest nou TV Samsung 4k va fi lansat curând şi în SUA, Marea Britanie şi Australia, deşi pentru cea din urmă nu s-a confirmat cu exactitate.

Ca şi design, The Sero arată ca un smartphone gigantic. Vine cu un suport integrat, non-detaşabil ce include un sistem audio 4.1 de 60 watt. Acest suport face ca televizorul să nu lovească podeaua de fiecare dată când se roteşte. Utilizatorii de smartphone-uri Samsung Galaxy pot să atingă pur şi simplu telefonul de rama televizorului pentru a începe imediat screen mirroring-ul. Cei ce utilizează iPhone-uri vor trebui să se folosească te telecomandă pentru a roti manual ecranul, dar este inclusă susţinere totală pentru AirPlay 2.

Toate port-urile de conectivitate ale acestui TV Samsung 4k sunt situate pe spate, iar suportul ajută la păstrarea cablurilor în ordine. Este evident faptul că Samsung a lucrat o perioadă la aceste suporturi şi a atins perfecţiunea cu The Sero. Între display şi partea din spate ce prezintă porturile de conectivitate, este un simplu motor ce controlează rotaţia. În teorie, acesta urmăreşte orientarea oricărui smartphone  la care este conectat, deci dacă îţi roteşti telefonul la 90 de grade, The Sero va proceda la fel, excepţie făcând doar iPhone-urile.

Deşi nu este destinat cinematicii, faptul că The Sero este un TV Samsung 4k QLED, face ca acest televizor, din punct de vedere al culorilor, saturaţiei şi luminozităţii să fie un televizor mid-rage decent. Cu toate acestea, fără chip-ul AI pentru adaptarea rezoluţiei conţinutului la cea a televizorului, The Sero nu este chiar la fel de bun precum un TV Samsung 4k de o mărime similară.

Cei de la Samsung nu au dat un răspuns concret legat de numărul garantat de rotaţii pe care acest nou TV Samsung 4k îl poate face, dar având în vedere că televizorul rulabil al celor de la LG poate susţine peste 50 000 de utilizări, ne putem aştepta la un număr câtuşi de puţin apropiat acestuia. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult