Theranos, compania care promitea să revoluţioneze analizele medicale, închide toate laboratoarele şi concediază 340 de angajaţi

07.10.2016
Theranos, compania care promitea să revoluţioneze analizele medicale, închide toate laboratoarele şi concediază 340 de angajaţi
Theranos, până de curând unul dintre cele mai promiţătoare startup-uri din lume, a decis s-şi închidă toate laboratoarele de analize medicale şi să concedieze 340 de angajaţi, care reprezintă aproximativ 40% din forţa de muncă a companiei. 
 
Problemele au început pentru Theranos în octombrie 2015, după ce s-a descoperit, în urma unei anchete a Wall Street Journal, că dispozitivele-minune de testare a sângelui inventate de companie nu sunt precise, iar acest lucru era ascuns de conducerea şi angajaţii Theranos. Astfel, viaţa multor oameni putea fi pusă în pericol. 
 
Compania a anunţat că se va concentra în continuare pe dezvoltarea dispozitivelor medicale de testare a sângelui de mici dimensiuni, numite miniLab.

În martie 2015, fondatoarea şi directorul executiv al companiei, Elizabeth Holmes, reuşise să formeze un imperiu de 9 miliarde de dolari, care dezvolta şi un dispozitiv medical foarte simplu de recoltare a sângelui. 

 
La vârsta de 31 de ani, Holmes deţinea jumătate din companie şi era cea mai tânără miliardară „self-made” din SUA. Din consiliul Theranos făceau parte nume mari, precum doi foşti secretari de stat americani, George Shultz şi Henry Kissinger. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult