Există un telefon conceput special pentru a fi ascuns în… rect

02.03.2017

O companie a creat un telefon special care poate fi ascuns în… rect. Modelul are doar 18 grame şi dimensiunil puţin mai mari decât ale degetului arătător al unui bărbat de mărime medie.

 

Deoarece conţine foarte puţine elemente metalice, telefonul poate trece nedetectat de scanerele corporale din aeroporturi şi închisori.

Modelul, numit Beat The Boss, costă 35 de euro. Cei care nu sunt certaţi cu legea pot folosi telefonul ca headset Bluetooth pentru dispozitive mai mari, precum smartphone-urile de mari dimensiuni sau tabletele.

 

Numele Beat The Boss vine de la scaunul numit „The Boss”, folosit în închisori pentru a detecta obiectele ascunse de suspecţi în rect sau colon.

 

Poliţia din Marea Britanie este deja exasperată de acest telefon, potrivit unui material realizat de ITV News

 

 

Cel mai recent, un astfel de dispozitiv a fost găsit ascuns în „corpul” unei femei care îşi vizita iubitul aflat după gratii. Gardienii au sesizat că femeia se mişca ciudat şi au decis să o percheziţioneze. Deţi scaunul The Boss nu a detectat telefonul, o percheziţie manuală a dat rezultate.

 

Beat The Boss a fost folosit anul trecut de un bărbat pentru a evada din duba cu care era transportat cu ajutorul unor complici aflaţi în libertate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult