Go4News: Coşul de gunoi care transformă resturile de alimente în îngrăşământ pentru plante

25.01.2017

Zera Food Recycler este un coş de gunoi pentru bucătărie care transformă resturile de la alimente în îngrăşăminte pentru plante în doar 24 de ore.

 

În dispozitiv pot fi introduse orice fel de alimente, de la carne, iaurt şi până la pâine sau orez. Utilizatorii trebuie să fie atenţi să nu introducă în coş plastic sau ambalaje. Trebuie evitate şi oasele de mari dimensiuni. 

Coşul de gunoi poate transforma până la 95% din mâncarea care în mod normal ajunge la gunoi în fertilizator. Este disponibilă şi o aplicaţie mobilă dedicată prin intermediul căreia Food Recylcer poate fi pornit şi controlat de la distanţă.

 

 

Un astfel de coş de gunoi costă 1.000 de dolari, iar în preţ este inclusă şi livrarea internaţională.

 

Proiectul a fost finanţat cu succes pe platforma de crowdourcing Indiegogo. Creatorii au cerut 50.000 de dolari, dar cu 10 zile înainte de terminarea campaniei au strâns fonduri de 335.000 de dolari. 

 

Zera este dezvoltat de WLabs, un incubator internaţional care aparţine Whirlpool Corporation. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult