Go4News: Mercedes-Benz reinventează ştergătorul de parbriz

12.01.2017

Ştergătorul de parbriz este o componentă esenţială a oricărui vehicul care circulă pe şosele, dar dispozitivul nu s-a schimbat prea mult de la inventarea sa. Mercedes-Benz vine cu un nou model, care rezolvă o mare problemă.

Pentru a şterge eficient parbrizul murdar, şoferul trebuie să apese şi butonul pentru lichid de parbriz, iar pentru câteva momente câmpul vizual al acestuia este obstrucţionat de jeturile de apă.

Compania germană a prezentat ştergătorul de prarbriz care eliberează lichidul la doar câţiva centimetri în faţa sa, prin intermediul unor găuri cu care este prevăzut. Sistemul se numeşte Magic Vision Control şi va ajunge pe toate noile modele de maşini ale companiei.

Sistemul este unul inteligent şi reglează cantitatea de apă în funcţie de temperatura de afară. Mai mult, există şi un mod de operare special pentru automobile decapotabile, care nu permite ca lichidul să ajungă la cei aflaţi în maşină, chiar şi la viteze mari. Există şi programe speciale pentru vară şi iarnă.

Sistemul nu este, cu siguranţă, unul ieftin, aşa că nu ne aşteptăm să îl vedem prea curând pe modele Dacia sau Fiat.
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult