Inteligenţa artificială a „candidat” la alegerile dintr-un district al oraşului Tokyo

16.04.2018

Roboţii şi inteligenţa artificială sunt două subiecte fierbinţi în aceste zile. Popularitatea acestor tehnologii este în creştere peste tot în lume. Într-un district din Tokyo, Tama, un robot înzestrat cu AI a „candidat” la alegerile pentru primărie.

 

În spatele robotului de pe afişe se află, de fapt, o persoană: Michihito Matsuda, în vârstă de 44 de ani. Candidatul promitea în campania electorală să înlocuiască cât mai mulţi funcţionari din primărie cu inteligenţă artificială.

 

Scopul era schimbarea Tama prin politici „imparţiale şi echilibrate”, create de această tehnologie. Mai mult, potrivit lui Matsuda, inteligenţa artificială nu este coruptă.

Alegerile au fost organizate pe 15 aprilie. Nu ştim încă rezultatele, dar Michihito Matsuda nu stătea foarte bine în sondaje. 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult