Inteligența organoidă își face ușor apariția în lumină (VIDEO)

28.07.2023
Foto: Profimedia Images

Știm deja de ce e în stare ChatGPT, însă OI pare să fie o nouă frontieră. Inteligența organoidă reprezintă un concept legat de dezvoltarea tehnologiei în domeniul neuroștiințelor și biologiei celulare.

Organoidul este o structură tridimensională asemănătoare unui organ, creată în laborator din celule stem sau celule progenitoare umane. Acesta poate recrea anumite caracteristici și funcționalități ale unui organ real, cum ar fi creierul, ficatul sau rinichii.

Cu acestă tehnologie se urmărește creșterea puterii de procesare a inteligenței artificiale, prin folosirea de celule cerebrale umane. O idee periculoasă, spun unii. Sunt savanți care se tem că inteligența artificială va distruge civilizația umană.

Citește și Știrile Go4it: Android, acum mai bun decât iOS? Panouri care produc energie verde când plouă. Acces mai scump la muzică

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult