Meta ar deține deja anumite drepturi asupra ”X”, noua identitate Twitter aleasă de Elon Musk

25.07.2023
Meta ar deține deja anumite drepturi asupra ”X”, noua identitate Twitter aleasă de Elon Musk

Elon Musk a anunțat deja ”X”, rebrand-ul Twitter care ar trebui să înlocuiască numele și logoul platformei de microblogging. Ba chiar logo-ul Twitter a fost înlocuit deja cu ”X”, iar domeniul X.com redirecționează către actualul site Twitter.

Între timp, au apărut informații cum că rivalul Mark Zuckerberg a înregistrat deja o versiune foarte asemănătoare a logo-ului ”X” afișat deja pe homepage-ul Twitter, asocciindul cu divizia ”servicii de rețele sociale online” și ”servicii de rețele sociale în domeniile divertismentului, jocurilor și dezvoltării de aplicații”, din cadrul companiei Meta.

În plus, noul logo Twitter seamănă, de asemenea, cu un caracter Unicode generic cunoscut sub numele de „X majusculă matematică dublă”, care a fost adăugat la colecția Unicode în martie 2001. Amintim că Unicode este un standard în care fiecare caracter sau simbol are o anumită valoare numerică care poate fi utilizată pe platforme de procesare, fără a fi nevoie de plata unor taxe de licențiere.

Matthew Scroggs , cercetător postdoctoral la University College London, a scris pe Twitter că simbolul „a fost folosit în manuale de matematică încă din anii ’70”.

Simbolul nu are o utilizare specifică, universală, dar uneori este folosit pentru a desemna un spațiu sau obiect geometric abstract.

Josh Gerben, avocat în domeniul mărcilor comerciale și partener fondator al firmei de avocatură Gerben IP a spus că un logo trebuie să fie unic și distinctiv într-un fel pentru a fi înregistrat cu Oficiul de brevete și mărci comerciale din SUA. Altfel spus sigla ”X” abia dezvăluită de Elon Musk are șanse minime să rămână alegerea finală, deși, antreprenorul american ar putea insista cu ajutorul avocaților, ajungând în cele din urmă la o formulă mai ușor acceptabilă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult