Primul iPhone cu USB-C există! Un utilizator și-a înlocuit mufa Lightning acasă. VIDEO

12.10.2021

Generația iPhone 13 a venit cu upgrade-uri semnificative la capitolele performanță, autonomie și camera foto față de iPhone 12, însă a omis ceva ce probabil mulți dintre utilizatori își doresc: o mufă USB-C pentru încărcare. În schimb, Apple a preferat să rămână pe port-ul proprietar Lightning, pe care iPhone-urile sunt deja de la generația iPhone 5, din 2012. Un utilizator cu username-ul Kenny Pi pe YouTube, frustrat de încăpățânarea Apple de a nu implementa această mufă, a decis să își modifice propriul telefon și oferă instrucțiuni pe internet pentru alții care sunt interesați să facă același lucru.

Au fost necesare componente realizate de la zero pentru integrarea USB-C pe un iPhone

Procesul de schimbare a mufei Lightning cu una de tip USB-C nu a fost deloc unul ușor sau rapid. Acesta a început să lucreze la modificarea unui iPhone prin luna mai a acestui an și a documentat pas cu pas procesul prin care a trecut. Desigur, acesta a implicat dezasamblarea telefonului, proiectarea unor noi componente care să permită transferul de energie și de date prin mufa USB-C, cât și modificarea hardware a ramei metalice de pe telefon, pentru a găzdui mufa USB, care este puțin mai groasă decât cea Lightning.

Rezultatul muncii lui Kenny Pi este un prototip funcțional în luna octombrie, după cinci luni de muncă, în care acesta a făcut inginerie inversă pentru a putea modifica cipurile Apple pentru a funcționa cu o nouă mufă, cât și pentru a crea componentele necesare de la zero, pentru a avea loc în carcasa telefonului și pentru a le lipi de restul componentelor.

Kenny Pi spune că va lansa un clip complet în care explică întregul proces pe canalul său de YouTube, unde probabil că va furniza și informațiile complete despre cum să o facă și alții dornici să recreeze această modificare acasă. Desigur, este de la sine înțeles faptul că această modificare duce la anularea garanției telefonului și cu siguranță poate duce la distrugerea telefonului dacă cei care încearcă modificarea nu au destulă experiență în domeniul electronicii.

Această inițiativă este similară cu cea a lui Scotty Allen, care a pornit canalul de YouTube Strange Parts atunci când a decis să reintroducă un jack de căști pe iPhone 7 și a reușit, folosind un proces similar, care implica piese proprietare și multe luni de muncă.

sursa: Kenny Pi

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult