Smartphone-urile noi, plictisitoare? Telefoanele din generaţii mai vechi şi cele resigilate, la mare căutare

02.03.2018

Telefoanele din generaţii mai vechi şi cele resigilate înregistrează cele mai mari creşteri ale vânzărilor. Asta deoarece noile modele nu aduc caracteristici revoluţionare, potrivit Counterpoint Research.

 

Astfel, un smartphone performant din 2015 sau 2016 se descurcă foarte bine în continuare. Mai mult, preţul mediu de achiziţie al unui smartphone nou a crescut. Dacă în ultimul trimestru din 2016 acesta era de 330 de dolari, în perioada similară din 2017 a ajuns la 360 de dolari.

 

În cel de-al treilea trimestru al anului trecut cele mai vândute trei modele de smartphone-uri din lume au fost din generaţii mai vechi. Este vorba despre: iPhone 7, iPhone 6S şi Samsung Galaxy J2 Prime.

 

CITEŞTE ŞI: Luna va avea propria reţea 4G anul viitor

 

Cercetarea arată că vârfurile de gamă sunt folosite de trei oameni înainte de a fi scoase din uz. Acestea trec fie de la un membru al familiei la altul, fie sunt vândute unui alt utilizator.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult