Surface Laptop, dispozitivul prin care Microsoft le face cu ochiul utilizatorilor de MacBook Air

03.05.2017

Microsoft a prezentat un laptop de 1.000 de dolari care concurează direct cu modelul MacBook Air de la Apple. Dispozitivul are un ecran tactil cu diagonala de 13,5 inci, carcasă din aluminiu, iar zona din jurul tastaturii este acoperită cu Alcantara, un material scump folosit de producătorii auto în automobilele de lux.

Laptopul rulează noul Windows 10 S, un sistem de operare orientat către educaţie. Acesta suportă doar aplicaţii disponibile în Windows Store. Utilizatorii care doresc pot face upgrade la Windows 10 Pro.

 

Surface Laptop foloseşte cele mai noi procesoare Intel i7 şi i5 şi oferă, potrivit Microsoft, o autonomie a bateriei de până la 14,5 ore.

 

 

Laptopul nu are difuzoare vizibile. Acestea sunt poziţionate sub tastatură.

 

Versiunea de bază, care costă 1.000 de dolari, dispune de procesor Intel Core i5, are 4 GB memorie RAM şi capacitate de stocare internă de 128 GB pe SSD. Livrările vor începe pe 15 iunie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult