Sute de protestanți au participat la o slujbă generată de inteligența artificială

16.06.2023
Foto: Profimedia Images

ChatGPT, personificat de un avatar al unui bărbat cu barbă care apărea pe un ecran uriaș deasupra altarului, a predicat pentru peste 300 de persoane.

Acestea s-au prezentat săptămână trecută la o slujbă experimentală a Bisericii Luterane. Slujba de 40 de minute — inclusiv predica, rugăciunile și muzica — a fost creată de ChatGPT și Jonas Simmerlein, un teolog și filosof de la Universitatea din Viena.

Credincioșii din biserică au ascultat cu atenție predicile Inteligenței Artificiale despre cum să lase trecutul în urmă, să se concentreze asupra provocărilor din prezent, să învingă teama de moarte și să nu-și piardă niciodată încrederea în Iisus Hristos.

Citește și: Știrile Go4it: Panourile solare, posibil dezastru ecologic? Apar noi tipuri de mașini electrice. AI-ul care ține slujbe

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult