Un telefon găsit la gunoi a fost restaurat complet. VIDEO

17.08.2021

Brandul Vertu a fost întotdeauna asociat cu luxul, telefoanele produse de companie sub tutela Nokia, cât și în perioada de independență fiind unele dintre cele mai scumpe de pe piață, construite manual din materiale de cea mai înaltă calitate. Totuși, fiind vorba despre telefoane mobile scumpe, acestea eventual sunt clonate. Un astfel de model care pare să fie de fapt o clonă numită „Vertu Signature S Horse Gold”, găsit într-o groapă de gunoi, a fost readus la viață de către un utilizator de YouTube specializat în restaurări de electronice și nu numai.

Un utilizator de YouTube a restaurat un telefon „Vertu”

Canalul de YouTube Restoration 2R a demonstrat că orice dispozitiv poate fi restaurat cu puțin efort și cu instrumentele necesare. Telefonul, într-o ediție cu logo-ul Ferrari, construit din metal cu vopsea aurie și piele, a fost găsit într-o groapă de gunoi. Telefonul părea a fi ars, avea elementele din piele complet distruse și butoane lipsă, iar display-ul era spart.

Restaurarea telefonului a constat într-o dezasamblare completă și curățarea tuturor componentelor, de la elementele decorative ale carcasei la fiecare componentă internă. Apoi, piesele nefuncționale, precum bateria, ecranul și tastatura au fost aruncate și înlocuite cu piese noi. Cel mai probabil, noile componente au fost cumpărate online de la producătorii care încă produc aceste clone de Vertu.

După ce carcasa a fost șlefuită pentru a-și recăpăta strălucirea, iar elementele din plastic au fost revopsite, Restoration 2R a decupat și bucăți din piele pentru a umple golurile de pe capacul din spate, zona din jurul difuzorului și zona din jurul microfonului. Rezultatul este un telefon complet funcțional, chiar dacă nu tocmai în starea lui originală, întrucât materialele folosite pentru reparații sunt clar diferite față de cele din fabrică.

Totuși, chiar și după atât timp și după daunele suferite, telefonul încă funcționează și poate primi sau trimite apeluri și mesaje. Puteți vedea întregul proces de restaurare în clipul de mai sus.

sursa: YouTube

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult